Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’nün yüzeyi ilçede etkili olan rüzgar nedeniyle çamur görünümüne büründü.
Son yağışlarla birlikte su seviyesi yükselmeye başlayan Beyşehir Gölü’nün su yüzeyi şiddetli lodos nedeniyle değişerek çamur rengine dönüştü.
Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yaptığı açıklamada, göl sularının renginin rüzgarlı hava ile birlikte değişip çamursu bir görünüm arz etmeye başladığını belirterek, "Fakat son yağışlarla beraber Derebucak Yılmaz Muslu Barajı’dan Gembos derivasyon kanalı ile aktifleşen dere, çay ve kaynaklardan gelen suların da gölün renginin değişmesine neden olduğunu düşünüyoruz. Akarsulardan göle akan çamursu sular, Beyşehir Gölü’ne de rengini yansıtmış görünüyor. Kent merkezinin yüksek kesimlerinden bakıldığında, gölün yüzeyinden bir şerit halinde uzanan bir çamursu tabaka hemen göze çarpıyor” dedi.
Tan, son yağışlarla birlikte gölün su seviyesinin yükselmesinin oldukça sevindirici olduğunu, ancak gölü besleyen kaynaklardan gelen çamurlu toprağın gölün tabanını doldurmasından endişe ettiklerini belirterek, “Göl için en büyük toprak erozyonu ve göl tabanının dolması. Bu durum göl çanağının giderek dolmasına yol açıyor” diye konuştu.