Elazığ’da Engelliler Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program gerçekleştirildi.
Elazığ Edibe Can Müftülük Sitesi konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban, Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü İbrahim Bahşi, Türkiye Omurilik Felçleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli, Dr. Ömer Deniz, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Elazığ Müftülüğü tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Engelliler Platformu adına konuşan Dr. Ömer Deniz, vakıf, dernek, özel eğitim kurumlarının bu gecenin düzenlemesinde ayrı ayrı katkılarının olduğunu belirterek bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi.
Yaklaşık 10 yıldır engellilerle ilgili bir takım çalışmaların içerisinde yer aldıklarını ifade eden Deniz, "Başlangıçta hepimiz farklı farklı çalışmalar içerisindeydik. Son 2 yıl içerisinde özellikle birlikte hareket etme ruhunu geliştirdik. Artık senin derneğin, benim derneğim, ayrımını ortadan kaldırdık. Özellikle dernek yönetimindeki arkadaşlarımızda bu konuda çok destek verdiler. Bugün Elazığ da engelli kardeşlerimizle ilgili mutlaka birlikte hareket ediyoruz. İnanın bir bardak su içilse, o suyu diğer dernekteki arkadaşlarımızda içsin arayışına giriyoruz. Bu hassasiyetinden dolayı ve bu hassasiyetle birlik duygusu oluşturan tüm dernek yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Program da Elazığ Down Sendromu Derneği ilahi grubu, ilahiler okudu. ‘Selam Sana’ şiirini okuyan Merve Sis salondan büyük alkış aldı. Programda El Aziz ilahi grubu tarafından sema yapıldı. Program sonrası Engelliler Platformu tarafından tüm katılımcılara gül kokulu tespih dağıtıldı.