Türkiye Masterler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda 55 yaş üstü okçuluk müsabakasında gümüş madalya kazanan Cumhur Yavaş, 29 yıl ara verdiği sporculuk yaşamına madalya ile geri döndü.
Türkiye Okçuluk Milli Takımı’nı da çalıştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi okçuluk antrenörü Cumhur Yavaş, şampiyonada gümüş madalya kazanarak öğrencilerine de örnek oldu. En son 1985’teki Türkiye Şampiyonası’nda yarışan usta antrenör, böylelikle çeyrek asırdan fazla bir aranın ardından yeniden madalya coşkusu hissetti. 29 yıl önce Türkiye ikincisi olan Yavaş, Antalya’daki şampiyonada da +55 yaşta aynı dereceyi elde ederek ustalığından bir şey kaybetmediğini gösterdi. Türk okçuluğuna 45 yıldır sporcu, antrenör ve yönetici olarak hizmet veren Cumhur Yavaş, yıllar sonra yeniden yarışmanın ve ok atmanın çok heyecan verici bir duygu olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde ilk kez masterlar kategorisinde böyle bir organizasyon düzenlendi. 77 sporcu, yıllar sonra yarıştık. +55 yaş kategorisinde 7 rakibimle mücadele ettim ve ikinci oldum. 29 yıl önceki heyecanı yeniden hissettim” dedi.
“AVRUPA’DA DA DERECE YAPMAK İSTİYORUM”
Avrupa’da da derece yapmak istediğini vurgulayan Yavaş, "Fransa’daki organizasyon Avrupa Masterler Okçuluk Şampiyonası adı altında düzenlenecek. Asıl hedefim, orada derece yapabilmek. Şimdi artık kendime bir hedef belirledim. 3-5 antrenmanla Türkiye ikincisi olabiliyorsam, iyi çalışarak Avrupa’da da derece yakalayabileceğime inanıyorum. Antrenörlük temposundan arda kalan tüm zamanlarımı bu şampiyonaya hazırlanmak için kullanmaya başladım" diye konuştu.