Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer ve Sağlık Kurulu Başkanı İbrahim Eldem, basın mensupları ile bir araya gelerek takımdaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer, ligin ikinci yarısına yeni bir teknik kadro ile başlandığını hatırlattı. Bazı futbolcuların ayrıldığını, yeni transferler yapıldığını ifade eden Sezer, yeni teknik kadro ve oyuncuların kısa sürede adaptasyon sağladığını kaydetti. Sezer, "Ligin ikinci yarısına yeni bir teknik kadro ile başladık. Bazı futbolcularımızla yollarımız ayrıldı, yeni transferlerimiz de oldu. Gerek kamp süresince, gerek Eskişehir’de yaptığımız çalışmalarda hem teknik kadronun hem de yeni transferlerimizin takıma kısa sürede adaptasyon sağladığını görüyoruz. Son 2 haftada aldığımız Gençlerbirliği deplasman galibiyeti ve lig lideri Beşiktaş’ı evimizde yenmemiz, takımımızın hak ettiği, oynadığı akıllı futbolun karşılığını aldığı maçlar oldu” dedi.
“ŞANSSIZLIKLARIMIZI YENDİK”
Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçında alınan galibiyetler ile takımın şanssızlığını yendiğini aktaran Sezer, şöyle devam etti:
“Aslında tüm lig boyunca takımımız iyi futbol oynuyordu ama ilk yarıdaki dönemde oynadığımız iyi futbolun karşılığını alamamıştık. Gerek şanssızlıklar, gerekse bariz hakem hatalarıyla karşı karşıya kalmıştık. Artık bu şanssızlıkları da yendiğimizi düşünüyorum. Biz o zamanlar da takımımızın iyi futbol oynadığını, takımımızın iyi olduğunu, takımımıza sonuna kadar güvendiğimizi o zaman da telaffuz etmiştik. İyi bir takıma sahibiz. Bundan sonra önümüzdeki Rize maçına da aynı motivasyonla oynayacağımızı ve oradan da galibiyetle döneceğimizi umuyorum. Alınan 2 galibiyet bizleri rehavete sokmamış, aksine ayaklarımızı yere daha sağlam basmamıza katkı sağlamıştır. Başkanımızdan yönetim kurulumuza, teknik kadromuzdan futbolcularımıza ve kulüp çalışanlarımıza kadar herkesin sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirtmek isterim.”
“ALINAN GALİBİYETLERDE TARAFTARIN PAYI BÜYÜK”
Ligin ikinci yarısında alınan galibiyetlerde taraftarın da etkisi bulunduğundan söz eden Sezer, “Alınan son iki galibiyette taraftarımızın payı büyük. Gerek Gençlerbirliği deplasmanında, gerekse içeride oynadığımız Beşiktaş maçında soğuk hava şartlarına rağmen bize inanılmaz destek verdiler. Zor günler camiaların kenetlenmeleri ile çok daha kolay aşılır. Biz bu kenetlenmeyi ligin ikinci yarısında başarabildik, tek yumruk olabildik. Bu böyle devam ettiği sürece, bu sezon ve önümüzdeki yıllarda iş çok farklı yere gelecektir. Önemli olan bu birlikteliğin hiçbir zaman bozulmadan tek yürek olarak devam etmesidir” ifadelerini kullandı.
Mevcut stadyumda fiziki yapı nedeniyle kale arkası tribünler oluşturulduğunu dile getiren Sezer, “Taraftarımızdan gelen bir takım sorular var. Kale arkası tribünler oluşturuldu. Burada giriş çıkışlarda sorunlar olduğunu biliyoruz ama aldığımız cezalar da stadyumun fiziki yapısı nedeniyle tribün kapatma cezaları maalesef saha kapatma şeklinde yaşanıyor. Umarım ki bundan sonra tribün kapatma yaşamayız ama böyle bir şeyle karşı karşıya kaldığımızda en azından tüm tribünlerin kapanmasına engel oluşturacak bir yapı oluşturulmuştur” diye konuştu.
SAKATLANAN OYUNCULARIN SON DURUMU
Eskişehirspor Sağlık Kurulu Başkanı İbrahim Eldem ise, takımda sakatlanan oyuncuların son durumları hakkında bilgi verdi. Eldem, “Hürriyet ve Toko’nun iyileşmesi iyi, çarşamba günü sağlık ekibi ile çalışmaya başlayacaklar. Hürriyet’in son çekilen röntgeninde herhangi bir kırığı yok, perşembe günü takıma vereceğiz. Kaan’ın arka adalesindeki kaslarında yırtık var. Rize maçında olmayacak. İnşallah Bursa maçına ve Bursa maçından sonraki antrenmana katılacak. Lawal 2 haftadır fedakarca oynuyor. Onur Bayramoğlu da çarşamba günü sağlık ekibimizle çalışmaya başlanacak. Kontrolden sonra perşembe günü takıma vereceğiz. Ömer buradaki kontrolden sonra ameliyat oldu. Almanya’da yetişen futbolcularımız mutlaka Almanya’ya gidip orada kontrol olmak istiyorlar. Ailesi çok istedi ve gitti. Almanya’daki doktoru da ameliyatın çok başarılı olduğunu söyledi. Çarşamba günü burada olacak. Sağlık ekibimizle çalışmaya başlayacak. Ömer’i de takıma vermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.