SPOR Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta Birlik Nakliyat Düzyurtspor ve Pazarspor'la oynadığı son 2 maçını gol yemeden kayıpsız geçen Göztepe'de teknik direktör Metin Diyadin'in defansta yaptığı değişiklikler olumlu sonuç verdi.
Göztepe'nin 3-0 kazandığı Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçında stoperde cezalı Sabutay'ın yerine ilk kez Cemil'i oynatan, haftalardır forma verdiği Burak'ı ise kulübeye çekip sağ bek Erkan'ı göbeğe monte eden Metin Diyadin, savunma kurgusunu geçen haftaki Pazarspor deplasmanında da bozmadı. İki karşılaşmada da sağ beke Fatih'i kaydıran tecrübeli çalıştırıcı sadece sol bek İsa'nın yerini değiştirmedi.
Pazar deplasmanında alınan 2-0'lık galibiyetin ardından savunmadan memnun kalan Metin Diyadin, bu haftaki Ankaragücü sınavında da defans dörtlüsünü bozmayacağının sinyallerini verdi. Göztepe'nin ritmini bulduğunu ifade eden Diyadin, "İyi oynayıp kazanan takımı kolay kolay değiştirmem. Son iki maçta kalemizi gole kapatmamızda defansımız kadar kaleci Oğuzhan'ın da payı var. Çok kritik kurtarışlar yaparak, ayakta kalmamızı sağladı" dedi.
Metin Diyadin, sakatlıkları süren golcü Ümit ile orta saha Tolga'nın Ankaragücü maçına yetişip yetişemeyeceğinin belirsiz olduğunu açıkladı.