Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’81 İlin Karnesi’’ adlı araştırmadan elde edilen verilere göre Bilecik’in en iyiler arasında olduğunu ve sonuçlardan da büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.
Dünya Süper Veb Ofset’in ’’81 İlin Karnesi’’ adlı çalışma kapsamında yaptığı araştırmada Bilecik, elde edilen güzel rakamlarla Türkiye genelinde adından söz ettiriyor. 57 tablo, 478 ayrı konu ve binlerce verinin, analiz sonucunda elde edildiği araştırmada Bilecik, hane halkı refah puanı, ekonomik gelişmişlik puanı, kişisel mutluluk ve memnuniyet oranı ile sosyal gelişmişlik puanı başta olmak üzere kişi başı AR-GE harcamaları, istihdam oranları, üretim oranları, ekonomik ve sanayileşme hızı itibariyle son derece iyi durumda. Kişi başına AR-GE harcamalarında Türkiye ortalamasının 100 olarak kabul edildiği Ekonomi ve Yaşam Endeksinde Bilecik aldığı 104.98 puan ile ortalamayı geçerek, 81 il arasından 15. sırada yer alıyor. Ekonomik Gelişmişlik Endeksi’nde ortalamaya çok yaklaşan il genel endekste üst sıralara tayışan Hanehalkı Refahı Endeksi 122.89 puanı ile 10. il konumuna oturdu. Türkiye’nin önemli sanayi şehirleri Sakarya, Eskişehir ve Bursa’nın ortasında kalan Bilecik, ulaşım projelerinin tamamlanmasını ile bu oranını arttıracak. Sanayileşmesi ile de dikkat çeken kentin, ulaşımının daha iyi duruma getirilmesi ile üretimin dış pazarlara açmakta büyük olanaklara kavuşması bekleniyor.
BAŞKAN YAĞCI: ’’ARAŞTIRMA SONUÇLARI BİLECİK’İN EN İYİLER ARASINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’’
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’81 İlin Karnesi’’ adlı araştırmadan elde edilen verilere göre Bilecik’in en iyiler arasında olduğunu ve sonuçlardan da büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Yağcı, "Geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen Marka Şehir Bilecik’’ hedefini ortaya koymakta haklı olduğumuzu düşünüyoruz ve bu hedef doğrultusunda Hakla ve Hakka hizmet anlayışı başta olmak üzere tarih, kültür, sanat, ekonomi, eğitim, sağlık, spor, çevre, ulaşım ve daha birçok alanda emin adımlarla ilerliyoruz. 2004 yılında göreve başladığımız günden beri Şehrimizin refahı için, Şeyh Edebali Hz.’nin ‘’İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’’ anlayışıyla var gücümüzle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önce İnsan diyor ve hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak için gayret sarf ediyoruz. Bilecik; her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Çevresinde Türkiyenin sanayileşmede ve ekonomide en büyük illerinin olmasına rağmen, şehrimiz bugün kendi ham maddesini, iş gücünü, enerjisini ve ekonomik girdilerini katlayarak arttıran bir il konumundadır" diye belirtti.
’’BİLECİK İÇİN YILMIYORUZ, USANMIYORUZ VE YORULMUYORUZ’’
Açıklamasında, ’’Bilecik için yılmıyoruz, usanmıyoruz ve yorulmuyoruz ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
’’Buram buran tarih ve kültür kokan bu şehirde yerel ve genel idaremizin koordineli çalışmaları hükümetimizin, Devletimizin katkıları ve destekleriyle dört bölgede toprağı bulunan Bilecik, Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Şehirler geliştikçe Türkiye gelişecek, bizler cennet vatanımızın gelişim zincirinde bir halka olabiliyorsak, Gayri safi milli hasılaya yukarıda da ifade ettiğimiz ölçekteki rakamlar çerçevesinde katkı sağlayabiliyorsak kendimizi mutlu sayıyoruz. Bulunduğumuz her platformda şehrimizin tanıtımı için yeni hedef ve stratejiler oluşuyoruz. Bu güzel ve büyük memnuniyet veren sonuçların elde edilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. 2023 Türkiye’si hedeflerine büyük katkı sağlayan bir şehir olarak söz konusu sonuçların vermiş olduğu enerji ve sinerji ile çalışmalarına ara vermeden sürdüreceğiz."