Şehzadeler Belediyesi ilçe genelinde “Sokak Hayvanlarına Yemek Kabı” uygulaması başlattı. Hayvanlar için hazırlanan beslenme odakları şehrin değişik noktalarına yerleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sokak hayvanlarının aç kalmaması için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Şehzadeler Belediyesi, sokak hayvanlarının doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için örnek bir çalışmaya imza attı. Hayvanlar için hazırlanan su ve yem kapları şehrin muhtelif alanlarına yerleştirilmeye başlandı. İlk uygulama Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de katılımıyla Arda Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ve yönetim kurulu üyeleri de beslenme odaklarının yerleştirilmesinde hazır bulundu.
Hayvanlar için başlattıkları uygulamaya vatandaştan da destek beklediklerini belirten Başkan Çelik, “Yeni bir belediyeyiz ama her alanda var olma mücadelesi veriyoruz. Sokakta yaşayan hayvanlar bizim için son derece önemli. Özellikle kış şartlarında bakıma daha çok ihtiyaçları var. Bu bağlamda da parklara yem kapları yerleştiriyoruz. Gerek belediyemizin gerekse de hayvan severlerimizin destekleriyle sokak hayvanlarımız aç kalmasın istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah derneğimizin de destekleri ile sokak hayvanlarımız için daha güzel projelere imza atarız” diye konuştu.
“ŞEHZADELER VİCDAN GÖREVİNDE SINIFI GEÇTİ”
Şehzadeler Belediyesi’ne teşekkür eden Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, “Öyle görevler vardır ki; sadece yasalar gerektirdiği için yapılmaz. Bu görevler vicdan görevidir. Büyükşehir belediye meclisinde yaratılan bir görev karmaşası nedeniyle sahipsiz hayvanlarla ilgili işler ortada kaldı. Bunu ilk adım olarak görüyoruz. İnşallah tedavi bakım merkezini de kuracaklarına inanıyoruz. Vicdan gerektiren görevlerde sınıfta kalmışlardır. Şehzadeler Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın da sokak hayvanlarına sahip çıkarak, mama kaplarını doldurmalarını ve korumalarını istiyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Dilaver Girgin de, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e ve ekibine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Girgin, vatandaşların da aynı duyarlılığı göstermesini istedi. Arda Mahallesi Muhtarı Adem Arslan da Şehzadeler Belediyesi’nin güzel bir hizmete imza attığını söyledi.