Genel seçimlere sayılı günler kala Aydın’da milletvekili adayı olmak iseteyen aday adayları çalışmalarına başladı.
Geçtiğimiz dönem AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ve sıralamaya girmemesine rağmen seçim bitene kadar adaylar için çalışmasına devam eden Serpil Şahbudak bu dönem aday olmak için çalışmalarına başladı. Milletvekili aday adaylığı için once görevinden daha sonar da AK Ocaklar Aydın Şube Başkanlığı’ndan istifa ederek teşkilat ziyaretlerine başlayan Serpil Şahbudak, “Yeni Türkiye’nin inşasında ben de yer almak istiyorum. Yolumuzun Aydın olması için yola çıktım” dedi.
Nazilli’de uzun yıllar eğitimcilik yapan öğretmen Serpil Şahbudak, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için çalışmalarına başladı. 1990 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Milletvekili ağabeyi Mehmet Özalp’in kardeşi olan Serpil Şahbudak “Yeni Türkiye’nin inşasında, 2023 hedeflerine ulaşmamız ve yolumuzun Aydın olması için yola çıktık. Çocukluğumdan bu yana siyasetin içindeyim. 17. ve 18. Dönem Anavatan Partisi Milletvekili olan rahmetli Mehmet Özalp’in kardeşiyim. Daha iyi bir hizmet için yola çıktım” dedi.
SERPİL ŞAHBUDAK KİMDİR?
1961 yılında Aydın İli Kuyucak İlçesi Yamalak Beldesinde çiftçi bir ailenin altıncı çoçuğu olarak dünyaya gelen Serpil Şahbudak, 1965 yılında bir trafik kazası sonucu babası Mesut Özalp’i kaybetti. Yamalak Beldesinde Ortaokulu okuduktan sonra Nazilli Kız Meslek Lisesi’nde orta öğrenimini tamamlayan Şahbudak Ankara Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesinde tamamladıktan sonra meslek hayatına başladı.
Siyaseti ilk olarak ağabeyi merhum Mehmet Özalp’ten öğrendiğini belriten Serpil Özalp Şahbudak, “Ailenin tek erkek çocuğu olan ağabeyim Mehmet Özalp, 1983 yılında Anavatan Partisinin Aydın’da kuruculuğunu yaptı. 1983 yılında Anavatan Partisi Aydın Milletvekili olarak 17. ve 18. Dönemde TBMM’de görev üstlendi. 18. dönemde Milletvekilliği görevini sürdürmekteyken 09 Kasım 1990 tarihinde Denizli İli Sarayköy İlçesinde geçirdiği trafik kazasında projelerini tamamlayamadan 41 yaşında hayatını kaybetti. 2011 yılı 24. Dönem Genel Seçimlerinde AK Parti’den Aydın Milletvekili Aday Adayı oldum. Adaylık nasip olmadı ama inandığım dava için seçimin yapıldığı 12 Haziran 2011 tarihine kadar aktif olarak seçim çalışmalarına katıldım. Hedefim halkımıza ve Aydınımıza daha iyi hizmet sunabilmek” dedi.