Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirilen seçi güvenliği toplantısında köy ve mahalle muhtarlarına seçim sürecinde uyulması gereken kurallar bir kez daha hatırlatıldı.
Kaymakam Zengin, özellikle köylerde bulunan ve kullanılmayan okul binaları ile kamu binalarını kaderlerine terk etmemek adına uygun koşullar içerisinde muhtarlara tevdi ettiklerini ifade etti.
Zengin, ekonomik durumu yetersiz olan ailelere yönelik yapılacak olan yardımlar hususunda muhtarların Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile irtibata geçmeleri gerektiğini kaydetti. Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Oltu’da seçim çalışmaları sürecinin şuan itibariyle sorunsuz bir şekilde sürdüğünü de aktardı.
Oltu Müftülüğü görevine yeni başlayan Ahmet Nuri Bayraktutan’ın da kendisini tanıttığı toplantıda söz alan ilçe Tarım Müdürü Murat Yılmaz yazın ortaya çıkan hastalıklara karşı hayvan sahiplerinin hayvanlarının aşılarını zamanında yaptırmaları gerektiğini söyledi.
Murat Yılmaz, kenelere dikkat çekerek hayvanların ilaçlanması yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca yem bitkileri desteklemelerinin de başladığını kaydetti.
İlçe Emniyet Müdürü Aydın Olcar ise konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskâna açılmamış ya da inşaat halindeki yapılara siyasi partilere ve adaylara ait afiş, bayrak ve poster gibi tanıtım malzemelerinin asılmasının yasak olduğunu belirtti.
Aydın Olcar, seçim günü muhtarların silah taşımamaları gerektiğini de hatırlattı.