Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi, sokak hayvanları sorunun çözümü için sahiplendirme çalışmalarının önemine dikkat çekerek, vatandaşlara ’sokak hayvanlarını sahiplenin’ çağrısı yaptı.
Kış mevsiminin başlaması ile birlikte sokak hayvanlarının zor koşullarda yaşadığına dikkat çeken yetkililer, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezinin, her gün onlarca sokak hayvanına tedavi ve bakım hizmeti verdiğini kaydetti. Merkezin kardan etkilenen ve zor durumda olan sokak hayvanlarını sokakta bırakmadığını kaydeden yetkililer, kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yiyecek temin edildiğini belirtti. Sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Hayvan Sağlık Merkezinin mevcut kapasitesinin üstünde çalıştığını vurgulayan yetkililer, hasta ve yaralı sokak hayvanlarının bakım ve kısırlaştırma çalışmalarının da devam ettiğini belirttiler.
Tüm hayvanseverleri Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezine davet eden yetkililer, merkezde bakım ve tedavileri tamamlanan birçok sokak hayvanının yeni ailelerini beklediğini vurguladı.