Hibe yoluyla Büyükşehir Yasasına göre kapatılan Gebiz Belediye Başkanlığına kazandırılan ancak şu anda ortada bulunmayan kamyonun peşine düşen muhtar, bu kez de kamyonun akıbetini Serik Belediye Başkanlığı Belediye Meclis toplantısında aradı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde dikkat çekmek için kamyonun izini eşekle sürmeye başlayan Fikri Şimşek, eşeğiyle dağ taş demeden kamyonu aramaya devam ediyor. Bunun için 09 Ocak Cuma günü saat 14.00’da Serik Belediye Başkanlığı Belediye Meclis toplantısına gelen Yunuslar Mahallesi Eski Muhtarı Fikri Şimşek, elindeki dilekçe ve belgeleri Belediye Meclis Başkanlığını yürüten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık’a meclis toplantısında sunarak 27 Mart 2014 gecesi Gebiz Belediyesi önünden götürülen 07 ZK 433 plakalı kamyonun nerede olduğunun tespit edilerek bulunmasını talep etti. Belediye Başkanı, geçtiğimiz hafta basında çıkan haberlerden sonra konudan haberdar olduğunu, konuya muhatap kişilerle görüşeceğini ve konu hakkında gerekli araştırmaları yaptırıp kamyonu bulacağını söyledi.
Muhtar Şimşek, “Belediye Meclis toplantısında Başkanımız ilgileneceğini söyledi. Sayın Belediye Başkanımızdan alacağım bilgilere göre kamyon bulunmaz ise Kamyon bulununcaya kadar eşekle aramaya devam edeceğim. Bu benim için onur meselesi oldu. Eninde sonunda mutlaka kamyonu bulacağım. Bu kamyon Gebizli Yıldırımlar Kum ve Çakıl Şirketi tarafından 2006 yılında sıfır kilometre olarak Gebiz Belediye Başkanlığına hibe olarak verilmişti. O tarihten seçimlere kadar Gebiz Belediyesi Fen İşlerinde Hizmet verdi. Bu kamyon Devletimizin malıdır” dedi.