Saadet Partisi İl Başkanı GİK Üyesi Faik Çalık, sağlığın hayatın her alanında olduğunu belirterek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
İnsan yaşamının yüce bir değer olduğuna dikkat çeken Çalık, doktorlarımızın bu düşünce ile hareket ettiğini söyledi. Çalık mesajında, “Saadet Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak yaşamın her noktasında, kısacası insanın olduğu her noktada Tıp Bilimi’nden bahsedebiliriz. Çünkü sağlıklı insan, mutlu insan demektir. Bilinen tarihin derinliklerinde insanoğlu daha uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını bulabilmek için daima bir çaba içerisinde olmuştur. Tıp Bilimi’nin doğuşu da bu ihtiyaç üzerinedir. Günümüzde insanoğlu modern tıbbın nimetlerinden faydalanırken bu yolda en büyük yardımcısı sağlık çalışanları olmuştur. Bu anlamda bir hastaneyi ele aldığımızda hasta bakıcısından, en üst seviyedeki doktora kadar insana sıkıntı veren sağlık sorunlarının aşılmasında rol üstlenen kapsamlı yapıda, her sağlık çalışanının önemli görevleri bulunmaktadır. Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz. hekimlerimizin çalışma azmi tarih boyunca hiçbir zaman azalmamış aksine artarak Türkiye’nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir. Hiç şüphesiz hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu güzel çalışmalara insanlık her zaman minnet duymuştur. İnsanın ve Toplumun sağlıklı yaşamasını en yüce değer bilen doktorlarımızın, yüce mesleklerinde gönül bağıyla çalışan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.
Çalık Ayrıca YGS sınavına girecek olanlara da başarılar dileyerek, “Duamız Sınav sonuçlarının Gençlerimize, Ailelerine, Ülkemize Hayırlar Getirmesidir” dedi.