17-25 Aralık operasyonlarında isimleri geçen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını tamamlayıp, bu eski bakanların Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesine ilişkin nihai kararını belirleme amacıyla oylama yapılacak. Oylama öncesi Samsun’da kadın istihdamına yönelik projelerini anlatan AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bugün Meclis Soruşturma Komisyonu’nda 4 bakan hakkında Yüce Divan oylaması ile ilgili sorulan soruya Milletvekili Bakır, “Ben oraya hangi belgeler, hangi bilgiler gittiğini çok iyi bilmiyorum ama o dönem 17 Aralık dediğimizde bir düğmeye basıldığı kesin. Bütün bu yolsuzluklar bir gün içerisinde bulunup da, bir gün içerisinde bu insanlara gelmesi bana bunun bir tertip olduğunu düşündürüyor. Buradan söz veriyorum, beni ikna edici belli bir delil gelirse, ben mutlaka farklı davranırım. Ama bana bu çok ikna edici gelmiyor. 4’ü de aynı güne mi geldi? Nasıl geldiği, ney olduğunu bilmiyorum. İkna olmamız gerekiyor. Buda komisyonda bitecektir. Komisyon mutlaka akıllı bir karar verecektir” dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu’na güveninin tam olduğunu belirten Milletvekili Bakır, “Komisyonda çok şeyler araştırılıyor. Sadece siyasi anlamda değil, birçok belgeler geliyor. İçindeki kendi arkadaşlarımıza bakıyorum ve tamamı hukukçu. Ben onların bu işi doğru düzgün ayıracağına eminim. Sözle değil de gelen belgelere göre davranacaklarına eminim. Eninde sonunda belgeler konuşur. O belgeleri bir yere kadar saklarsınız. Doğrunun mutlaka orada çıkmış olduğuna inanıyorum. Hayırlısı. İnsanlar evine gidip yastığa başını koyduğu zaman ‘doğruyu mu söyledim, eğriyi mi söyledim’ bu taraf da var, diğer taraf da var. Bunu yapacaklarını düşünüyorum. Ben öyle düşünüyorum çünkü ben bir bilim insanıyım” diye konuştu.