Beydağlı Güven kardeşler, Ege Bölgesi Minikler İller Arası Tekvando Şampiyonası’nda 33 kiloda finalde rakip oldu. Abla Eda Güven, kardeşi Seda Güven’e şampiyonluğu hediye ederken bölge birinciliği ve ikinciliği Beydağ’a geldi.
Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’nda 5. olmayı başaran Beydağlı Seda Güven, Gaziemir Spor Salonu’nda Ege Bölgesi Minikler İller Arası Tekvando Şampiyonası’na aynı kilodaki ablası Eda Güven ile birlikte katıldı.
7 ilden sporcuların katıldığı turnuvada 33 kiloda ayrı gruplardaki rakiplerini teker teker yenen Güven kardeşler, finalde rakip oldu. Seda Güven finalde ablasını geçip bölge birinciliğine uzandı. Birincilik ve ikincilik kürsüsüne birlikte çıkan Güven kardeşler sevinçlerini antrenörleri Tuncay Yılmaz ile paylaştı.
İLKAN’DAN KUTLAMA
Beydağ Halk Eğitimi Merkezi sporcuları 10 yaşındaki Seda Güven ile 12 yaşındaki Eda Güven Beydağ’ı tekvandoda zirveye taşırken abla-kardeşin ortak başarısı ilçede büyük sevinç yarattı. Güven kardeşler ile antrenörleri Tuncay Yılmaz, turnuva sonrası Beydağ Kaymakamı İlhan İlkan’ı makamında ziyaret etti.
Beydağlı iki sporcunun kürsünün ilk iki sırasını paylaşmasının aileleri, antrenörleri ve tüm Beydağ adına gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu belirten İlkan, “Sporcularımızın ve antrenörümüzün başarılarının gelecek turnuvalarda da süreceğine inanıyoruz. Aynı kiloda iki kardeşin böyle bir başarı sergilemeleri büyük yankı uyandırdı. Ayrıca 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na katılacak sporcularımıza yürekten başarılar diliyoruz. Sporcularımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.