KAYSERİ'deki Erciyes Dağı'nda düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılanlar, Türk bayrağı açarak, terörü protesto etti.
Talas İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan 'Sağlıklı Yaşam Projesi' kapsamında Erciyes Dağı'nda yürüyüş düzenlendi. Hacılar Kapı girişinden Hisarcık Kapı'ya kadar yaklaşık 6.5 kilometrelik alanda yapılan yürüyüşe kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimden çok sayıda kişi katıldı. Zaman zaman iniş ve çıkışlarla zorlu geçen parkurda yürüyenler, bol oksijen soludu. Her hafta farklı bir yerde yapılan yürüyüş programlarından duydukları memnuniyeti ifade edenler, hafta sonu Ankara'da düzenleanen intihar saldırısına dev Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.
PSİKİYATRİ HASTALARI HER YIL 2 KATINA ÇIKIYOR
Öte yandan, yine "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde seminer düzenlendi. Burada konuşan hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Arzu Sarp, poliklinik ve hasta sayılarının her yıl iki katına çıkarak arttığını söyledi. Dr. Sarp, hastanede psikiyatri bölümünün 5 poliklinikle hizmet verdiğini, dahiliye polikliniğiyle aynı sayıda hastaya hizmet verdiklerini söyledi. Dr. Sarp, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 12 yıldır hasta bakıyorum, 10 yıl önce durum böyle değildi. Sağlık kuruluşlarına başvuran toplam hastaların 4'e 1'inde psikiyatrik destek ihtiyacı doğuyor. Bazı ruhsal hastalıklar kişinin bedensel hastalıklarına da yol açıyor. Örneğin tansiyon hastası kişi sinirlendiğinde tansiyonu çıkıyor. Bu yüzden o kişinin aynı zamanda psikiyatrik tedavi görmesi de gerekiyor. Sadece tansiyon ilacı kullanarak bu hastalığı yenmesi çok mümkün değil."

FOTOĞRAFLI