Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ’1.Sorgun El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Günleri’ başladı. 9 gün sürecek olan el sanatları ve yöresel ürünlerinin tanımına Senegal ve Singapur’un yanı sıra 75 ilden toplam 86 firma katıldı.
El emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği tanıtım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, birbirinden güzel el yapımı ahşap oyuncaklar, çiniler, bakır işlemeleri, üç boyutlu resimler, halı işlemeleri ve her yörenin kendi has damak tadı ürünleri ziyaretçilerinin gözlerini kamaştırdı. El Sanatları Ürünleri ve Tarım Fuarı’nın ikinci ayağı olduğunu belirten Sorgun İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, "Ayın 9’unda Perşembe günü Sorgun’da Tarım Fuarımız olacak. Burada Sorgun’un, Yozgat’ın, ülkenin dört bir yanından gelen el emeği, göz nuru ürünlerin sergilendiği çok otantik bir havada icra eden güzel bir fuar içerisindeyiz. Asıl amacımız tarım memleketi olan ilçemizde tarım fuarının geleneksel hale getirilmesi kümelenmeye dayalı uluslararası piyasaların istediği kalitede ürünlerin çıkarılmasını sağlayacağını düşündüğümüz Tarım Stratejik Kalkınma Planımızın da bir aşaması olacak" dedi.
Fuar Organizatörü Erdal Arıl ise, 75 ilden 86 firmanın katıldığını belirterek “Türkiye geneli yöresel ürünler üreten firmalar ve el yapımı üretimi firmalar mevcuttur. Sorgun’da ilk defa yapılıyor. Halkımız çok memnun. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorlar. Türkiye’nin yanı sıra gördüğünüz gibi Singapur, Afrika’dan birkaç arkadaşımızda gelmiştir. Değişik ürünler el yapımı ile ilgili çalışmalar mevcuttur" ifadelerini kullandı.