Sivas Devlet Tiyatrosu, “Yunus Emre” adlı oyunla Adanalı sanatsever ile buluşmaya hazırlanıyor.
Adana Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu oyunundan sonra şimdi de Sivas Devlet Tiyatrosu yapımı, Recep Biginer’in yazdığı, M.Nurullah Tuncer’in rejisörlüğünü üstlendiği “Yunus Emre” adlı oyunu 24-28 Şubat tarihleri arasında misafir edecek.
Adana Devlet Tiyatrosu H. Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirciyle bulaşacak oyunun dekor tasarımı Melih Karakurt’, kostüm tasarımı Günnur Orhon’a, ışık tasarımı Mehmet Kumru’ya, besteleri Ruhi Su’ya ait.
Oyunda Mehmet Demiralp, Kerem Yücel, Begüm Şahin, Ömer Eryiğit, Ufuk Bostancı, Can Atak, Mustafa Yıldıran, S.Veysel Zurnazanlı, Burçhan Göze, Bediha Albayrak görev alıyor.
"Yunus Emre" adlı oyunun konusu şöyle:
"Hacı Bektaş-ı Veli’den buğday istemeye giden Yunus’a buğday yerine nefes teklif edilir. Ancak nefesin ne anlama geldiğini anlamayan Yunus teklifi reddeder. Sonra nefesin manevi bir öğreti olduğunu anlar ve nefesi geri ister. Ancak Hacı Bektaş-ı Veli onu Taptuk Emre’nin dergahına gönderir. Dergaha mürit olarak giren Yunus, bir süre çektiği zahmetler ve aldığı dersler neticesinde dervişlik mertebesine ulaşır. Balım Kız ile evlenir. Fakat bir süre sonra dergahtan ayrılır ve kendini arama yolculuğuna çıkar."