MANİSA'da, bu yıl 475'incisi düzenlenecek Uluslararası Mesir Festivali'nde halka saçılacak 6 ton mesir macununun yapımına başlandı.
UNESCO tarafından 2012'de Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne alınan festivalde halka saçılacak Manisa Mesir Macununun yapımına başlanıldı. 41 çeşit baharatın kullanıldığı, geleneklere uygun olarak hazırlanan mesir macununun 20 kadının ellerinde tek tek işlendikten sonra kağıtlara sarıldığı belirtildi.
Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, "Manisa'da 21-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 'Mesir macunu' şenliklerinde, bu yıl altı ton mesir macunu saçılacak. Saçılacak mesirleri yetiştirmek adına üretime başladık. Az bir zaman kaldı. Ayrıca bu yıl festival her zamankinden daha iyi ve daha güzel bir şekilde bayram havasında geçecek. Halk konserleri, dans grupları, şarkı söyleyip halkın moralini yükseltecek. Önümüzdeki yıllarda yedi ton mesir macunu dağıtmayı hedefliyoruz. 21 Mart'ta, temsili ve geleneksel mesir macunu karma törenimizi, nevruz ile birlikte yapacağız. Kutlama komitesi olarak karar aldık. Karma törenimiz 21 Mart, bundan ödün vermiyoruz. Ama festivali 21-26 Nisan'da. Hava şartlarının biraz daha iyi olacağını ve katılımın biraz daha fazla olacağını düşünüyoruz" dedi.
Tanık, festivalin yurt dışında tanıtımı için bu yıl da beş yüzün üzerinde yabancı konuk ağırlayacaklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI