Adana’da 8 ay önce hizmete giren Şampiyon Spor Kulübünün düzenlediği iftar programına katılan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri sporcuların yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdi.
Şampiyon Spor Kulübü’nde verilen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Adana Cumhuriyet Savcısı Cemal Eroğlu, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Muay Thai İl Temsilcisi Ramazan İncetaş ile STK temsilcileri, antrenör ve çok sayıda sporcu katıldı.
Yemeğin ardından Şampiyon Spor Kulübünü ziyaret eden Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve beraberindekiler çalışmalar hakkında Muay Thai Milli Takım ve kulüp antrenörü Hakan Şahade’den bilgiler aldılar.
"UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTIK"
Adana’dan çok kaliteli ve iyi sporcuların çıktığını belirten antrenör Şahade, destek verilir ve sponsor olunursa sporda Adana’nın marka olacağını belirtti. Şahade, “Bizim amacımız topluma kişiliği ile karakteri ile kendine güvenen sağlıklı ve çevresine duyarlı insanlar yetiştirebilmek. Her yere halkımızın desteği ile salon açarak halkımızı spora teşvik etmeye ve madde bağımlılığın önüne geçmeye çalışıyoruz. Beş dalda eğitim vererek bu güne kadar birçok gencimizi sporla buluşturduk ve birçoğu bu gün milli takımlarda ve ülkesi için ter döküyor. Bize destek veren her kesime teşekkür ediyoruz” dedi.
"SPONSOR KÜLTÜRÜ OLUŞTURMALIYIZ"
Salon sporlarında potansiyel sıkıntıların görüldüğünü dile getiren Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ise, “İnsanlar evlerinde spor konuşmuyor. Çevrede sürekli toplantılar düzenliyoruz. İnsanlarımızı sporla tanıştırmak ve devamlılığı sağlamak niyetindeyiz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. İlimizdeki gençlerin spor konusunda potansiyeli çok yüksek bunun çok iyi farkındayız. Uluslararası başarı gösteren çok fazla sporcularımız var ama gündeme geçmişte gelememişler. Bu ilimiz açısından çok büyük bir sıkıntı. Niyetimiz Adanamızın spora ve sporcuya destek konusunda, bilinçli olmasını sağlamak” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, salonda bulunanların görüş ve önerilerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.
"SPOR GENÇLERİN KİŞİLİĞİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR"
Salonu gezen ve memnuniyetini dile getiren Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, “Gençlerimizin kendilerini güvenle geliştirmesinde sporun büyük katkısı var. Genç kuşakların eğitilmesi, büyük bir sosyal hizmet. Bu gün burada sosyal bir devletin temel özelliklerinden birini sergiliyoruz. Bu kadrolarda emek harcayan insanlarımız çok büyük bir görev yapıyorlar" dedi.
Gençlerin spor yapmalarına katkıda bulunarak sağlıklı ve güzel bir nesil yetiştireceklerini vurgulayan Vali Yardımcısı Çakır "Bu bağlamda ilimiz sporuyla birlikte çocuklarımızın gelişmesine katkıda bulunan tüm spor kulüplerine ve bizleri burada buluşturan Şampiyon Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan toplantının ardından herkesi spor yapmaya davet eden Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sporun yaşının olmadığını göstermek için yardımcı antrenör eşliğinde spor yaptılar.