23 Şubat 1979 günü Cuma namazı çıkışında Fatih Camii avlusunda saldırıya uğrayan Metin Yüksel’in ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, “Metin Yüksel davası, inancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilen bir neslin öncülerindendir” dedi.
Metin Yüksel’in en büyük mirasının şahadete özlem duyan bir nesil olduğunu söyleyen Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, “Şehadet yeni nesillere unutturulmaya çalışılıyor. AGİP olarak bizler şahadeti unutturmayacağız ve şahadet mevsimini her daim canlı tutacağız. Metin Yüksel davası, inancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilen bir neslin öncülerindendir. Onun yere düşürmeden devrettiği bayrağı bugünün erleri taşımaktadır. Bu yolculuk kıyamete kadar elden ele taşınarak devam edecektir. Bizler Metin Yüksel’i hak dava üzerinde yürümüş olduğu bu kutlu yolda çalışmalarımızı onun kararlılığı ve mücadeleci kimliği ile sürdüreceğiz. Davası ve yaşantısıyla önümüzde bir örnek olan Metin Yüksel’den devraldığımız sancağı son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Metin Yüksel’i, şahadetinin 36 yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Şahadet emperyalizme, siyonizme, kapitalizme, şeytan ve dostlarına boyun eğmemenin, mücadele etmenin, direnmenin bilincidir.
Metin Yüksel yapılan her çalışmada hep en öndedir. Kendinden yaşça büyük pek çok Akıncı yapılan çalışmalarda Metin Yüksel’e tabi olurlar. Artık Metin Yüksel, Fatih’in efsane delikanlısıdır. Fatih denince dostlarının ve düşmanlarının aklına Metin Yüksel ismi gelir. Onun yiğitliği, fedakârlığı, davasına olan bağlılığı dilden dile dolaşır. Metin’in bu çalışmaları o dönem Fatih’te etkin olmak isteyen kavmiyetçileri rahatsız eder. Metin Yüksel birkaç defa kıstırılarak tehdit edilir. Metin bu tehditlere aldırmadan İslâmî çalışmalarını sürdürür. Metin’in çalışmalarını engelleyemeyen kavmiyetçiler, artık onu ortadan kaldırmaya karar verirler. Çünkü Metin, onların Fatih’e hâkim olmalarının önündeki en önemli engeldir. Cuma namazı çıkışı Fatih Camii’nin avlusunda Ali Bilir ve arkadaşlarından oluşan ülkücü grubun silahlı saldırısına uğrayan Metin Yüksel, 36 yıl önce bugün şehit olmuştu” dedi.