81 ilde gönüllü eğitmenler tarafından verilen ’Paramı Yönetebiliyorum’ eğitimleri Bartın’da da 6 farklı lisede 6 gönüllü eğitmen tarafından gerçekleştirildi.
Türkiye’de finansal bilinç oluşturulması için kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren ’Paramı Yönetebiliyorum’ projesinin eğitimleri Türkiye’nin farklı şehirlerinde sürüyor. Bu kapsamda projenin Bartın’daki gönüllü eğitmenleri Ahmet Abalı, Mustafa Uçdu, Hüseyin Duran, Merve Karataş, Nurhayat Oral, Mahmut Ok verdikleri eğitimi tamamladı. Eğitimden yaklaşık bine yakın liseli genç yararlandı..
’Paramı Yönetebiliyorum’ projesi, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede, gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye’nin 78 ilinde 15-30 yaş arasındaki gençlere akran eğitim modeliyle 800 gönüllü eğitmen tarafından gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları kapsayan ücretsiz eğitimler verildi.