Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Kızılay’ın faaliyetleri çocuklara ve katılımcılara anlatıldı.
Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu Grup Sorumlusu Halit Güler, Psikolog Ebrar Özpolat, Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek, hizmet tanıtımı yapıldı. Yönetim Kurulu üyelerinden İlk Yardım Eğitim Sorumlusu Ramazan Soylu tarafından uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi, daha sonra animasyon gösterisi eşliğinde ilk yardımın önemi çocuklara anlatıldı.
Türk Kızılayı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gazal Karalı tarafından ise, hayırseverlerin destekleriyle üniversitede faaliyet gösteren ve üniversiteli öğrenciler için ücretsiz giyim imkanı sunan Genç Butik mağazasının tanıtımı, 278 öğrenciye verilen burs, bu yıl açılan özel eğitim sınıfı hakkında da katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Kızılay dergileri ile broşürleri çocuklara ve misafirleri dağıtıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Psikolog Ebrar Özpolat, “Çocukların kurumları tanıması açısından bu ziyaretler önem taşıyor. Kızılay’ın çocuklar tarafından bilinmesi, ileride onların Kızılaycılık bilincine sahip olmasını sağlayacaktır. İlgilerinden dolayı Kızılay Şube Başkanımız Umut Yalçın’a, Yönetim Kurulu üyelerimiz Ramazan Soylu ve Gazal Karalı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.