Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Çanakkale Savaşı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla “Unutma; 100. Yılında Çanakkale Zaferi” adıyla ödüllü bir afiş yarışması başlattı.
Çanakkale ruhunun yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve görsel bir bellek oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmaya ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı tüm üniversite öğrencileri katılabilecek. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 5 bin, ikinciyi 3 bin, üçüncüye bin 500 TL ve mansiyon alanlara da 500 TL ödül verilecek. Başvuruların 15 Ocak 2015 tarihinden itibaren başladığı yarışmaya her öğrenci en fazla iki eser ile katılabilecek. Yarışmanın son katılım tarihi 6 Mart 2015, sonuçların açıklanma tarihi ise 6 Mart 2015 olarak belirlendi. Yarışmada dereceye girecek olanlara ödülleri Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nce 18 Mart 2015 tarihinde verilecek ve aynı gün yarışmaya katılanların eserlerinden seçilenlerle bir sergi düzenlenecek.
Yarışmayı düzenleyen Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Şule Çivitci, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve milletimizin kahramanlığının göstergelerinden birisi olan Çanakkale Zaferi için düzenlediğimiz bu yarışmaya tüm üniversite öğrencilerinin katılımın bekliyoruz. Yarışmaya eserleri ile katılan herkese şimdiden Çanakkale ruhunun yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve görsel bir bellek oluşturulmasına katkı sağlayacakları inancıyla teşekkür ediyoruz” dedi.