Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Meslek Yüksek Oklu öğrencileri tarafından Özgecan Aslan cinayeti ve kadına şiddet protesto edildi.
Cumhuriyet Meydanında toplanan Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup Özgecan Aslan cinayetini ve kadına yapılan şiddetti protesto etti.
Ellerinde Özgecan Aslan’ın resimleri ve siyah pankartlarla gösteriye katılan öğrenciler ağızlarını bantlayıp 3 dakikalık sessiz protestoda bulundular. Grup adına basın açıklaması yapan Bahar Özkol ’Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde çok üzücü ve acı verici bir olay yaşanmış,20 yaşında genç bir kız kardeşimiz namusunu koruma pahasına caniler tarafından vahşice katledilmiştir. Bu insanlık suçlarının, kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için caydırıcı yasalar istiyoruz. Tecavüz ve tacizlerin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Susmak kabul etmek değil, sessiz çığlıkların bir adım ötesidir. Bu yüzden 3 dakikalık susma eylemi yaptık. Bugün burada bulunma amacımız, bizlerin artık konuşanlardan, konuşulanlardan, icraatsızlıktan, günümüz sorunlarına çare olmayan yasalardan dolayı bitkin yorgun ve de üzgün olmamızdır.” dedi.
Topluluk basın açıklamasından sonra “kadına şiddete hayır” sloganları atarak dağıldı.(MA-EFE)