Gümüşhane’de hafta başından buya etkili olan kar yağışının ardından İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.
Önceki gün 213 olan kapalı köy sayısı dün gece yarısına kadar eksi 20 dereceyi bulan havada yapılan çalışmalarla bir gün içerisinde 79’a düşerken, ekipler, yer yer kalınlığı 2 metreyi bulan kar birikintileriyle mücadele ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Köse ilçesinde tipi, Kürtün ilçesinde de yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle buralarda sadece acil vakalara müdahale ettiklerini, diğer bütün ilçelerde ise ekiplerin sabahın erken saatleriyle birlikte gece yarısına kadar karla mücadele çalışması yaparak kapalı köy yollarının yüzde 65’ini ulaşıma açtıklarını söyledi.
Yapılan çalışmalar sonucunda Merkez ilçede 17, Kelkit ilçesinde 10, Köse ilçesinde 8, Kürtün ilçesinde 25, Şiran ilçesinde 5 ve Torul ilçesinde 14 köy yolu olmak üzere toplam kapalı köy sayısını 79’a düşürdüklerini kaydeden Akdoğan, bugün yapacakları çalışmalarla kapalı yolların tamamını açmayı hedeflediklerini ifade etti.
HEM VATANDAŞA YARDIM, HEM DE YABAN HAYATINA DESTEK
Akdoğan, kurum olarak iş makineleriyle köylerde yolları açarken aynı zamanda vatandaşların acil yardım taleplerine de karşılık verdiklerini belirterek, aracı yolda kalan, aküsü biten vatandaşlara mutlaka yardım ettiklerini, bunun son örneğini de Kocayokuş köyünde aküsü biten bir vatandaşla yaşadıklarını söyledi.
Yolları açmak kadar önemli olan bir diğer konunun da doğada mevsim nedeniyle aç kalan yaban hayatı olduğunu dile getiren Akdoğan, bu konuda da iki yıldır örnek bir çalışma yaparak aldıkları yemleri şehrin kırsal alanındaki her noktasında görev yapan İl Özel İdaresi personelinin uygun yerlere bıraktığını sözlerine ekledi.