SAVAŞTA KULLANILAN 3 OBJE İÇİN TÖREN
Avustralya Savaş Müzesi'nden Çanakkale Deniz Müzesi'ne bağışlanan 3 obje için tören düzenlendi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Vali Yardımcıları ile çeşitli komutanlıkların rütbeli personelleri Çanakkale Deniz Müzesi'ndeki törenine katıldı.
TESLİM ETTİ
Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu'ya savaşta kullanılan ve Avustralya Kolordusu 2'nci Tümeni'ne ait olan Mısır, Gelibolu, Fransa ve Belçika sefer nişanlarını taşıyan birlik sancağını ve gönderini, yine savaşta 9'uncu Tabur Komutanı Yarbay Jc. Robertson tarafından Gelibolu'da kullanılmış katlanır dürbünü ve Gelibolu Bombatepe'de savaş esnasında bulunan Türk el bombasını teslim etti.
BU OBJELERİN HEPSİ ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP 
Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, "Bu durum ülkelerimiz arasındaki dostluğun ve iyi niyetin bir göstergesidir. Deniz Kuvvetlerine, Çanakkale Boğaz Komutanlığına, Çanakkale Deniz Müzesine Avustralya'ya her zaman destek oldukları için teşekkür ederim. Çanakkale Deniz Müzesi, Avustralya Savaş Müzesi gibi gelecek kuşakların kendilerinden önceleri hakkında bilgilendirilmeleri ve bu konuda eğitilmelerini temin edilmesi, ulusun ve askeri tarihin korunması için önemli bir rol oynamaktadır. Bu objelerin hepsi çok önemli bir yere sahip" dedi.
TCG NUSRET'İ ZİYARET ETTİ
Törenin ardından Genel Vali Peter Cosgrove, Çimenlik Kalesi girişinde bulunan açık hava müzesini gezip yetkililerden bilgi aldı. Cosgrove daha sonra 'TCG Nusret' gemisini ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Peter Cosgrove ve beraberindekilere gemi komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş tarafından Çanakkale Savaşları'nı anlatan gösteri sunuldu.

FOTOĞRAFLI