Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yeşil mahalle çevre yolundan Trafik ve Asayiş uygulaması yaptı. Alkollü sürücüler polise zor anlar yaşatırken, bir otomobil ise uygulamadan kaçtı.
Karabük polisinin yaptığı uygulamada ilk ceza araç muayenesini yaptırmayan bir sürücüye 88 TL ceza kesti. Ekiplerin uygulama yaptığını gören bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarına çekerek beklerken, Asayiş ekipleri ise bekleyen araçların sürücülerini alarak uygulama noktasına getirdi. Alkollü olan ve alkol metreyi üflemek istemeyen Mustafa Ö. İsimli bir sürücü , “ Ben arkadaşı bekliyordum. Şoför ben değildim” diyerek kurtulmaya çalıştı. Sürücünün alkolünü ölçmek isteyen polislere direnmeye devam sürücü, “ Ben kendimi atacağım artık” demesi üzerine polis ise ‘Atarsan at, problem değil cevabını verdi. Polisler sürücüyü ekip arabasına bindirerek alkol metreyi üflemesi için ikna etmeye çalıştı. Uzun süren çabaların sonucu sürücü Mustafa Ö.’nün yapılan alkol muayenesinde 84 promil alkollü olduğu tespit edildi. İkinci kez alkolden yakalanan sürücünün ehliyetine el konulurken, bin 300 TL trafik cezası kesildi.
Uygulamada benzini biten uygulama alanından aracı iterek getirenleri de durduran polis ekipleri ‘Numara filan olmasın’ diyerek alkol testine soktu.
Kontrollerde durdurulan alkollü bir araç sürücü ise yanındaki alkollü arkadaşının ehliyetini polise vermeye kalkıştı. Ayakta durmakta güçlük çeken vatandaş polise ehliyet benim araba benim diyerek arkadaşının ehliyetinin ve kimliği olmadığını söyledi. Ekipler kimlik vermeyen şahsı gözaltına alarak 3 Nisan Karakoluna getirdi.
Safranbolu ilçesinde ise ehliyetsiz olduğu tespit edilen Serkan Ertit isimli bir sürücü polis ekiplerinden kaçarken, Kıranköy mevkiinde kavşağa hızla girince direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda çöp tenekesine vurduktan sonra orta refüjdeki elektrik direğine çarparak durdu.