Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, ailevi problemleri olanların ya da dini konularda birebir bilgi almak isteyenlerin yararlanacağı Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu’nun çalışmalarına yeniden başladığını söyledi.
Elbistan’da 2013 yılında açılan ve bir süre görev yaptıktan sonra hizmetlerine ara verilen Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu, çalışmalarına yeniden başladı. Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu, bütün vatandaşlara kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla faaliyet gösterecek. Müftülük binasında ayrılan ve yeniden düzenlenen bir odada hizmet verecek Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu’nda her gün saat 13.00 ile 17.00 arasında Kur’an kursu öğreticileri hizmet verecek.
Muhsin Demirel, Aile İrşad ve Rehberlik Bürolarının aile kurumunu oluşturan anne, baba ve çocuklarla ilgili problemlere çözüm üretmek ve yanlış anlayışları ortadan kaldırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı oluşturulmuş bir hizmet birimi olduğunu belirtti.
Aile ve İrşad Bürosu’nun Kur’an ve sünnet ışığında aile hakkında topluma doğru dini bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dini açıdan katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiğini kaydeden Müftü Demirel, şöyle devam etti:
“Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Günümüzde toplumun yapı taşı olan ailelerimiz, birçok sorunla başa çıkmak zorunda kalmıştır. Sadece anne babalar değil neredeyse tüm aile fertleri çeşitli sorunlarla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu noktadan hareketle kurulan Aile İrşad ve Rehberlik Büroları, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır. Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacaktır. İrşad Büromuzda Kur’an kursu öğreticilerimiz, hafta içinde saat 13.00 ile 17.00 arasında hizmet verecektir. Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”