Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Okul Üzümü Akıl Üzümü” projesine en büyük destek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’ndan (GKV) geldi.
GKV Özel Anaokulu öğrencileri üzüm konulu etkinlikleriyle üzüm tüketiminin insan sağlığına yararlarını anlatmaya çalışırken, okul sütü ve okul üzümü tüketiminde örnek davranışlar sergiliyor. GKV Özel Anaokulu Kelebekler Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Sibel Sarıbaş rehberliğinde sınıf içi etkinliklerinde üzüm konulu çalışmalara ağırlık verirken, okul fuayesinde açtıkları sergilerde de üzümün insan sağlığına yararlarını anlatıyorlar.
Kelebekler Sınıfı öğrencileri tarafından okul fuayesinde açılan sergi öğrenci velileri kadar çevrenin de büyük ilgisini görüyor. Üzüm tüketiminin Türkiye’de çok düşük olduğuna dikkat çeken GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, üzümü çocuklara küçük yaşta sevdirmek gerektiğini, bu yöndeki etkinlikleri desteklediklerini ifade ederek, “Üzüm sadece Türkiye için değil Gaziantep içinde önemli bir üründür. Gaziantep’te şire kültürü üzüm suyunun kaynatılarak farklı ürünler elde edilmesi ve bu ürünlerin kışın tüketimini sağlamaktadır. Kelebekler Sınıfı Öğretmenimiz Sibel Sarıbaş’ın rehberliğinde Bakanlığımızın Okul Üzümü projesinin tanıtımını gerçekleştirirken öğrencilerimize üzümü sevdirmeyi ve doğal bir besin kaynağı olan bu ürünün tüketiminin arttırılması yönünde etkinliklerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Kelebekler sınıfı öğrencileri sınıf içi etkinliklerinde yaptıkları üzüm konulu resimlerini de sergiledikleri sergide ziyaretçilere kuru üzüm ikram ederek, projenin tanıtımına büyük destek vermeye devam ediyor. Etkinliği çok faydalı bulduklarını ifade eden öğrenci velileri de yaptıkları değerlendirmede, “Bizler küçükken kış aylarında özellikle okula kuru üzüm, ceviz ve fıstık götürür beslenme saatlerimizde bu ürünleri tüketerek daha sağlıklı olurduk. Günümüzde gelişen teknolojiye bağlı üretilen bazı çocuk ürünlerini sağlıksız buluyoruz, çocuklarımızın sağlıksız beslenmesine izin vermek istemiyoruz. Okul üzümü projesini destekliyoruz, üzüm yanında çocuklarımızın kuru yemiş tüketimini arttırmak için teşvik ediyoruz. GKV Özel Okullarına bu duyarlılıklarından dolayı öğretmenimiz Sibel Sarıbaş’ın şahsında teşekkür ediyoruz” dediler.