Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, gençlerin voleybol topuyla basketbol oynadığını gören Kaymakam Hamza Erkal, malzeme desteği verdi.
Kaymakam Hamza Erkal’ı ziyaret eden Karacadağ Ortaokulu öğretmenleri, okullarının boyanması sırasında verdiği malzeme desteği ve okula yapılacak spor sahası için Erkal’a teşekkür etti.
Kaymakamı ziyaret eden gençlerden Yusuf Eyyüp Sarı, Kaymakam Erkal’ı spor yaparken tanıdıklarını belirterek, “Biz arkadaşlarla basketbol oynamaya gitmiştik, ancak bize basketbol topu vermediler. Bunun üzerine voleybol topuyla oynamaya başladık. Biz oynarken bir kişi gelip, voleybol topuyla basketbol oynamamızın sebebini sordu. Biz de ona bize top vermediler, mecburen bununla oynuyoruz dedik. O da bizimle bir süre basket oynadı ve giderken kendini tanıtarak, ’yarın gelin kaymakamlığa, size malzeme hediye edeyim’ dedi. Başta kaymakam olduğuna inanmadık, bugün geldiğimizde makamda gördük. Biz kendisine kaymakam bey demekten çok ağabeyimiz demek istiyoruz. Ağabeyimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Kaymakam Hamza Erkal ise gençlere sağlıklı ortamlarda uygun malzemelerle spor yapma imkanı vermenin görevleri olduğunu belirterek, "Çocuklarımızla spor sırasında tanıştık. Bu amatör sporcularımızın imkansızlıklar içinde bu faaliyetleri yapmaları beni üzdü. Spor sonrası kendilerini davet ettim, basketbol ve futbol topları hediye ettim. Gençlerimizin sevdikleri sportif faaliyetleri akranları ile eşit şartlarda yapmaları için imkan sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.