Kula Yunus Emre Kent meydanında Kula belediyesi tarafından inşa edilen temsili Çanakkale Şehitleri Anıtı’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma programı kapsamında Çanakkale’de şehit olan ilçe merkezinden 163 şehidin isimlerinin yer aldığı anıt mezar protokol ve vatandaşlar tarafından gezildi.
Konuyla ilgili Konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bugün Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümü Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Çanakkale sadece Türkiye’nın değil Dünyanın en büyük en kutlu ve en asil savaşlarından biridir. Bizde bugünün anısına hatırasına Çanakkale’de şehit olmuş 163 Kulalı şehidimizin ismini çıkardık böyle bir anıt mezar oluşturduk." dedi.
Kula Kaymakamı Murat Güven ise, "Çanakkale şehitlerinin 100. yıldönümü olması anlam ve önem taşıyor. Ayrıca bugün Kula Çanakkale şehitlerinin ilk defa toplu isimlerinin bir araya getirip bütün halkımızın bilgilenmesi sağlayan belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Güzel bir hizmet. Ben bu anlam ve önemine hitaben bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun diliyorum.” şeklinde konuştu.
Kula CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga yaptığı konuşmasında, "Çanakkale şehitleri, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birisidir. Çanakkale zaferi 7 düvel diye tabir ettiğimiz, düşmanın Çanakkale boğazından geçirmemek için 250 bin şehit verdiğimiz ve unutulmaması gereken bir zaferdir. Bu zaferin 100. yılını kutluyoruz. Daha yüzyıllarda bu zaferi unutmayacağız. Bu şanlı tarihimizin bir sayfası olarak her zaman onu okuyacağız. Çanakkale’de şehit olan Kulalı askerlerimizin isimlerinin temsili olarak kurulan mezarlar, bizi gerçekten duygulandırdı. İlk kez burada böyle bir anma töreni yaşıyoruz. Böylece dedelerimizin dedelerini de isim olarak burada görmek bizi mutlu etti. Onları rahmetle anıyorum.” dedi.
Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan da, "Bu mezarlık bize gerçekten Çanakkale’yi yaşattı. Gerçekten çok iyi düşünülmüş. Düşünenler ve emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Esas teşekkür tabii ki bunu yaşayanlardır. Bu teşekkürü hak eden şehitlerimizdir. Burada biz mezar taşlarını görünce tüylerimiz diken diken oluyor. Bu şehitlerimiz Çanakkale’de ki ruhu yaşadılar bire bir. Hepsinin ruhları şad olsun. Bu etkinliği düzenleyenlere ve emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Adem Sümen isimli vatandaş, "Şehitlik abidesinin burada temsili olarak dizayn edilmesi gerçekten bizi duygulandırdı. Bizim için canını feda eden Kula’lı şehit ağabeylerimizi rahmetle anıyoruz. Onlara minnet ve şükran borcumuz var. Biz onları Çanakkale’ye gittiğimde şehitliği gezerek, o insanları tanımaya erişmiştik. Bu ağabeylerimizin burada bizlere tanıtılması gayet mutlu bir olay. Çanakkale’ye gidemeyenler içinde güzel bir olay. Biz bu gün vesilesi ile tekrar Çanakkale’de bu vatanı bize hediye eden atalarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Onlar için hayırlı bir evlat olma yolunda mücadelemizi devam ettireceğiz.” dedi.
Bir diğer vatandaş da, "Daha önce Çanakkale’ye gittik ve bu şehitliğimizin aslını Çanakkale’de gördük. Burada temsili olarak kurulması bizleri çok heyecanlandırdı. Emeği geçenleri teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dualar edildi.