Adıyaman’ın Tut ilçesine yapılacak olan Yaşlı Bakım ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’yle ilgili start verildi.
Tut Çekmesi Tut İçin Elele Derneği ile Tut Belediyesi işbirliğinde yapılacak olan Yaşlı Bakım ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’yle ilgili kazı çalışmaları başladı. Projesi çizilen ve 1 milyon 426 bin 232 TL’ye mal olacak olan merkez 40 yatak kapasiteli ve son derece modern olacak. Kazı çalışmalarının ardından temeli atılacak olan merkezin kısa sürede tamamlanıp hizmete girmesi planlanıyor.
Her odada tuvalet ve banyo, engelli ve yaşlılara uygun şekilde dizayn edilmiş fizik tedavi ve egzersiz odaları bulunan merkeze ayrıca 500 kişi kapasiteli konferans salonu yapılacak.
Hayırsever bir vatandaş tarafından yeri bağışlanan merkezin startını vermenin mutluluğu duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Cemal Avcı, Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan merkezin bölgeye hitap eden bir yer olacağını kaydetti.
Avcı, “Başkalarının ilgisine ve yardımına muhtaç, kimsesiz veya yalnız kadın, erkeklerin veya evli çiftlerin durumlarını ve geleceklerini koruma altına almak istiyoruz. Doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık, kaza sonucu kalıcı veya geçici olarak bedensel ve zihinsel fonksiyonlarını yitirmiş yurttaşlarımızın kapasitelerini belirleyerek; fiziksel, psikolojik, sosyal ve bedensel olarak tedavi edilmeleri için gerekli ortamı sağlamak istiyoruz” dedi.