RİZE (AA) -  Rize'de, Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğince "Ellerindeki Boyanın Kiriydi Köprüleri Kuran" temalı 8. Uluslararası Resim Festivali ve Çalıştayı düzenleneceği bildirildi.

Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, festivale destek için Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Üst, burada yaptığı açıklamada, sanat köprüleri kurarak dünyada ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Her yıl etkinliğimizin bir gününü Rize'ye ayırıyorum. Geçen yıl 28 ülkeden 70 sanatçı katıldı. Üç ülkeyle başlayan festivalimizi her yıl daha çok ülke katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bu yıl daha geniş coğrafyadan sanatçı katılımı bekliyoruz" dedi.

Vali Yazıcı ise sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ifade ederek, "Festival birçok tarihi ve kültürel mekanın kullanılacak olması dolayısıyla kentimizi tanıtması açısından da ayrı önem taşıyor. Bir şehrin marka değeri kültürel ve sanatsal etkinliklerle artar. Festivalin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rize'nin tanıtımı için bizler her zaman desteklerimizi vereceğiz" diye konuştu.