Hatay’ın Erzin ilçesi Kent Konseyi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın halkın önünde verdiği sözleri yerine getirmeyerek Erzin halkını zor durumda bırakmakla suçladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi basın açıklamasına; Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Ökkeş Elmasoğlu ve Erzin Kent Konseyi Üyelerin yanı sıra STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’ın 9 Ocak 2015 tarihinde yaptığı konuşmada "Ben sağlıkçıyım, asbestli borudan su içilmesinin insan sağlığına ne kadar çok zararlı olduğu çok iyi bilirim" diyerek kendilerini sevindirdiğini ancak, aradan geçen 4 ay 6 güne rağmen hiçbir şey yapmadığını söyleyen Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Ökkeş Elmasoğlu açıklamasına şöyle devam etti; “En geç 15 güne kadar Erzin’in içme su şebekesi için kazma vuracağım ardından yolları sıcak asfaltla yapacağız demesine rağmen, şu ana kadar kayda değer hiçbir şeyin yapılmaması Erzin halkını üzüntü içerisinde bırakmıştır” dedi.
Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Elmasoğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti;
“Asbestli borular nasıl kanserojen yayıyorsa, tozlu yollarda solunum yolları hastalıklarına neden olmaktadır. Madem içme su şebekesi değiştirilmiyor o aman yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ayrıca, Otogar tamamlanmasına rağmen büyükşehir tarafından neden hala hizmete açılmadığı açıklanmalıdır. Bir başka önemli konu ise içme su faturaları il ilgili ücret tarifesidir. Hatay Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı su tarifesiyle HATSU’nun belirlediği içme su tarifesi kafaları karıştırmaya devam ediyor. Burada, Büyükşehir ile Hatsu arasında farklı görüşler olduğu aşikardır. Kimin doğru, kimin yanlış konuştuğu anlaşılamamaktadır. Şu bir gerçektir ki! Kandırılan Erzin halkının olduğunu belirtmek istiyorum. Bizler yapılacak yatırımların parasının halktan çıkartılmasını doğru bulmuyoruz. Tüm siyasi parti meclis üyelerinin uzlaşmaya vararak halktan yana çözüm üretilmesini veya devletin büyükşehir yasasından kaynaklanan bu sorunların çözümü için girişimlerde bulunmasını bekliyoruz.”