RİZE (AA) - Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 4. Uluslararası Ovit Kar Festivali, 11 Nisan Cumartesi günü yapılacak.

Festivalde, Rize Valiliğince uygulanan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında 450 öğrencinin katılımıyla "Dünyada en çok çocukla en kısa sürede kardan adam yapma" rekor denemesi gerçekleştirilecek.

 

Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, yaptığı açıklamada, kar festivaline, başta Rize Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerinin destek verdiği belirterek, "Rize'nin çocukları ile Ovit'te rekora imza atmayı hedefliyoruz. Ekşioğlu Vakfı olarak Rize'nin eğitim sıralamasını yukarılara çekmek için çalışan Rize Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çabalarına katkı sağlamak amacıyla vakıf olarak elimizi taşın altına koymak istedik" dedi.

RENK projesine destek için rekorlarla anılan Ovit Yaylası'nda dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunu kıracaklarını kaydeden Selvitop, "İl merkezi ve 11 ilçemizden misafirimiz olacak 450 öğrenci ve milli eğitim camiamızdan eğitimcilerle toplam 570 kişiyle güzel bir rekor denemesi yapacağız" diye konuştu.

Yetkililer, festivalin düzenleneceği Ovit Yaylası'nda incelemeler yapılarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.