Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bir ilki daha gerçekleştirerek Tıbbi Genetik Polikliniği’ni hizmete açtı ve hasta kabulüne başladı.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde açılan Tıbbi Genetik Polikliniği’nin Gaziantep ile sınırlı olmayacağı, tüm bölgeye değişik alanlarda sağlık hizmeti vereceği bildirildi.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde yapılan açıklamada, “Açılan Tıbbi Genetik Polikliniğimiz Gaziantep ve bölgede bu alanda hizmet veren ilk polikliniktir.Uzman Hekim kadromuza Uzm. Dr. Taha Bahsi ve Uzm. Dr. Kadri Karaer’in katılmasıyla birlikte bu alanda hasta kabulü başlamıştır. Doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre tıbbi genetik kelime anlamıyla kalıtım bilimi olarak da tanımlanan bir daldır. Son yılların en önemli projesi olan İnsan Genom Projesi ile insanın gen haritası tamamlandı. Bu projenin tamamlanması demek bizler için klinik ayağının başlaması anlamına geliyordu. Bizim uğraştığımız hasta grubu çok geniş. Bu grubun alt sınırını döllenmiş yumurtadan alınan tek bir hücre oluştururken, öldükten sonra bile genetik testler yapılabildiği düşünülürse üst sınırın olmadığı anlaşılacaktır. Ancak hasta potansiyelimizi başta çocuk hastalar olmak üzere erişkin hastalar ve gebe kadınlar oluşturmaktadır. Önemli bir bilgi olarak genetik kliniğine hastalarımız direk kendileri de başvurabileceği gibi, başka bir branştaki doktorunun yönlendirmesiyle de gelebilmektedir. Bu bağlamda Tıbbi Genetik Bölümü olarak bizim sunduğumuz hizmeti 3 sınıfa bölebiliriz. Birincisi poliklinik hizmetleri; genetik polikliniği, halk arasında zihinsel engelli hastalıklardan, tanısı konulamayan boy kısalığı hastalıkları, işitme problemleri, kas hastalıklarından tutun, kanser hastalıklarına kadar 10 binden fazla hastalığa hizmet veren bir alandır. Günümüzde Tıbbi Genetik bölümünün bu hastaların tanısı ve tedavisine yön verme şeklinde yaklaşımı vardır. Koruyucu hekimlik görevi de olan genetik danışmanlık hizmeti İkinci sınıfı oluşturmaktadır. Üçüncü ayağımızda laboratuvar tanı tetkikleri oluşturmaktadır. Bölgemizde akraba evliliği yapanların sayısının fazla olduğunu bilmekteyiz. Bu da akraba evliliği yapan veya yapmayı düşünen hastalarla oturup konuşma, onlara genetik danışmanlık verme, detaylı soy ağaçlarının çıkarılması gibi misyonlarımız olduğunu da ortaya koymakta ve bu alanda hizmetimizi başlatmış bulunmaktayız. Bu da sadece muayene ve tanı değil aynı zamanda koruyucu hekimlik görevimizinde olduğunu göstermektedir“ denildi.