AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bizim yaptığımızı millet alkışlıyor, onların yaptıklarına milletimiz sandıkta tokadı atıyor" dedi.
Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Fuzuli Caddesi’nde sürdürdü. Fuzuli Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden Çalık, vatandaşlarla da uzun süre sohbet etti. Vatandaşların ’Malatya’da 6-0’ olacak’ söylemleri eşliğinde ziyaretlerde bulunan Öznur Çalık’a esnaflık yapan kadınlar büyük destek verdi. Kimi ’idolümsünüz’ kimi ise ’her zaman sizinleyiz’ dedi. Yolda gördüğü vatandaşların elini sıkan, çocuklarla yakından ilgilenen ve uzun uzun sohbetler yapan Çalık, hem sorunları dinledi hem de istekleri. Danışmanlarına kendisine iletilenleri tek tek not aldıran Öznur Çalık, Kernek Meydanı’nda gençleri dinledi.
Meydan’da gençlere çay ısmarlayan Çalık, burada da istekleri dinlemeye devam etti. Güneşli ve sıcak bir günde Fuzuli’den başlayıp, Kernek Meydanı’nda devam eden ziyarette keyifli anlar yaşandı. Gençlerin yanına giden ve aralarına oturan Öznur Çalık, genç biz kızın işaret parmağına takmış olduğu yüzüğü çıkarıp, kendi parmağına taktı. Gençlerle sohbet eden, yaşantıları hakkında bilgiler alan Çalık, kendisine yöneltilen soruları da samimi bir şekilde yanıtladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da muhteşem bir hava olduğunu ve herkesin ’altı’ işaretini yaptığını ifade etti. Vatandaşlardan inanılmaz bir teveccüh gördüklerini ifade eden Çalık, "Herkes altı işaretini yapıyor. 2002’den itibaren girmiş olduğumuz genel seçimlerde ilk kez 6’da 6 seslendiriliyor. Belki Veli Bey’i (Veli Ağbaba) üzeceğiz. Ama biz, 6 tane milletvekilini Allah’ın izniyle Malatya’dan Ankara’ya götüreceğiz. Esnafımızdan ve vatandaşımızdan almış olduğumuz bu güzel duygu inşallah sandığa yansır ve Malatya’dan 6 milletvekilimizi Bayram Taşkın ile birlikte meclise götürürüz. Hedefimiz 6’da 6 Allah’ın izniyle. Esnafımıza, vatandaşımıza, çocuklarıma, gençlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza özel teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları sevgi, muhabbet bizim için çok önemli ve çok anlamlı. Ben hassaten Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Öznur Çalık, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetler karşılığında vatandaşların ’bugüne kadar hizmetler yaptınız, bundan sonrada devamı sizinle birlikte gelecek’ dediklerini belirtti. 7 Haziran’da büyük başarılara imza atacaklarını dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"12 yıldır iktidarız, şuan bulunduğumuz alan dahil olmak üzere Malatya ile birlikte değişen, dönüşen yerler içerisinde. Malatya’ya gelen insanlar Malatya’nın değiştiğini, büyükşehir olduğunu, aydınlatmasıyla, havasıyla, yoluyla değiştiğini görüyor. Bizim de, bundan sonraki hedefimizde 2023’teki Malatya’yı tasavvur ettiğimizde; hızlı trenle Ankara’ya gidebilen, uçakların ve alanların çok daha genişlediği, yeni bir havalimanıyla birlikte, Malatya’nın sanatıyla, sokağıyla, sanayisiyle, eğitimiyle, ikinci üniversitesiyle, vakıf üniversitesiyle birlikte; onkoloji, kadın doğum hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte sağlık turizmini Malatya’ya taşıyacağımız ’2023’ün paylayan yıldızı Malatya olsun’ deyip, inşallah sandıklardan bir kez daha AK Parti’ye destek isteyeceğiz. Herkesin cümlesi bizimde dilimize pelesenk oldu. Söylenen cümle ’ustaya sahip çıktık, hocaya da (Başbakan Ahmet Davutoğlu) sahip çıkacağız.’ İnşallah Davutoğlu hocamızla beraber 7 Haziran’da büyük başarılara imza atacağız."
Çalık, 8 seçimi alan bir iktidar olduğunu hatırlatarak, "Tek başına iktidara gelmiş bir partinin mensubu olarak çok büyük bir gurur yaşıyoruz" dedi.
AK Parti ile birlikte siyasi istikrarın beraberinde de ekonomik istikrarın geldiğini ifade eden Çalık, "Ana muhalefet partisi başta olmak üzere muhalefet partilerinin hiçbir tanesi bizim yaşadığımız tek başına iktidarı, çok partili dönemde görmediler. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1923-1950 arası tek partili dönemdeki iktidarı var. Demokrat Parti’nin, rahmetli Özal’ın (Turgut Özal) tek başına iktidarlarının dönemi dışında tek partinin iktidar olduğu bir başka dönem yok. Bu vesileyle siyasi istikrarın ve beraberinde ekonomik istikrar geldi. Türkiye büyümeye devam ediyor. Şimdi hedefimiz 500 milyar dolar ihracatı olan, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisine giren, Avrupa’da ilk 5 ekonomi içerisine giren bir Türkiye olsun istiyoruz. Bunun için hepimiz çok mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Çalık, Türkiye’de önemli çalışmaların yapıldığını bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirterek, "Tarım, sanayi, ulaşım, insan hak ve özgürlükleri konusunda Türkiye Sözleşmesi’nin en önemli maddesi insan onuru. Her yapmış olduğumuz maddi çalışma ve fiziki gerçekleşme bir tarafa, ulaşım, sağlık hepsi bir tarafa, en önemlisi insani kalkınmayla birlikte insanın onurlu bir şekilde yaşama hakkını teslim etmek. Biz, kişi başına düşen milli geliri 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Demokratikleşme konusunda çok önemli adımlar attık. Çözüm Süreci için siyaseten ’gerekirse bedenimizi ortaya koyarız’ dedik. Ve şuan silahlar susmuş, kardeşin kardeşi öldürdüğü bir Türkiye’den barışa doğru bir yol kat ediyoruz. 7 Haziran 2015 ile birlikte biz yeni bir anayasa istiyoruz. 80 ihtilalının maalesef artıkları olan bir anayasayla şuan hala hayatımızı idame ettiriyoruz. 400 milletvekiliyle yeni bir anayasa ve yeni bir hükümet sistemi istiyoruz. Yeni hükümet sisteminin de adı inşallah Başkanlık sistemi olacak ve ilk Başkan da Recep Tayyip Erdoğan olacak" ifadelerini kullandı.
Paralel yapıyla mücadelenin devam edeceğine dikkat eken Çalık, şunları kaydetti:
"Şimdi farklı partilere yönelmeye başladılar. HDP ile paralel yapının yan yana durduğu, paralel yapının MHP ile yan yana durduğu, paralel yapının CHP ile yan yana durduğu ve yıkım ekibinin hepsinin yan yana durduğunu görüyoruz. Türkiye’de bir tane yapım ekibi var, bu yapım ekibinin adı AK Parti ve onun başında da Ahmet Davutoğlu hocamız var. Yapım ekibinin karşısında bir yıkım ekibi var. O yıkım ekibi, eski Türkiye’yi özleyen insanlarla beraber, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, HDP ve paralel yapı. Şimdi yargı aracılığıyla yapılmak istenen darbenin de tüm Türkiye farkında. Biz paralel yapıyla mücadeleye başladığımız andan itibaren sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim ibadet yapanlarla, ticaret yapanlarla hiç işimiz yok. Onlar bizim kardeşlerimiz ama ihanet içerisinde olanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz, Allah rızası için hizmet den hiç kimseyle problem yaşamadık. Ama devletin içerisinde kendince bir yapılanma oluşturuyorsa şayet onun karşısındayız. Karşısında da durmaya devam edeceğiz. Bu yapı, kendi içerisinde bir devlet oluşturmak adına yapmış olduğu çalışmada bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir ve onun hükümeti güçlü bir hükümettir. Bu mücadeleyi de sonuna kadar devam ettirecektir. Milletin iradesiyle sandıktan çıkarak, iktidar olan siyasi partilerin karşısında hiçbir güç duramaz. Bundan önceki vesayetleri biliyoruz. Ama AK Parti’den sonra hiçbir vesayetin altına bu millet girmeyecek. Bunun içinde biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam ediyoruz. Vesayetlere son; askeri vesayete son, yargı vesayetine son, bürokratik vesayete son, paralel vesayete son. Bütün darbelere, dost-post bütün darbelere son verilsin istedik, bunun içinde 2015 7 Haziran seçimleri bir milat olacak."
Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesini de sert sözlerle eleştiren Çalık, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesini aslında hiç gündemimize bile almamamız gerekir. Çünkü bu kadar vaatlerin var olduğu, bu kadar palavranın bol olduğu ve bu kadar bol keseden atmanın var olduğu başka bir beyanname görmedik. Bunca zaman siyasetin içerisinde var olan bir kişi olarak, yani Haydar Baş’tan farkı olmayan bir seçim beyannamesiyle karşı karşıyayız. Biz işçimize, emeklilerimize, kardeşlerimize, ticaretimize, insan onurunun yaşatılması için mücadele ettik. Cumhuriyet Halk Partisi daha yeni ’millet’ demesini öğrendi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı söylemiş, ’Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti’nin yaptıklarını milletçe alkışlıyor’ demiş. Evet, bizim yaptığımızı millet alkışlıyor. Onların yaptıklarını millet sandıkta gereken cevabını alkışla değil, tokatla veriyor. Millete kimse tokat atamaz. Sadece sandıkta millet, gereken siyasi partilere geçmişte nasıl tokat attıysa, yarında atacaktır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriyeli bir ailenin çocuğu olan İnci Şeyho ile yakından ilgilendi. Suriye’deki iç savaştan kaçan ailenin Malatya’da dünyaya gelen 4 aylık bebekleri İnci’yi anne şefkatiyle öpen ve kucağından indirmeyen Çalık, bir süre sonra ağlayan bebeği kucağında salladı. Çalık, "Suriye’de gidip Esed’in yanında durup, fotoğraf çektirenler görsünler. Bu evlatlarımızı buralara getirenler görsünler ve utansınlar. Esed’in yanına gidip fotoğraf çektirenler, bu evlatlarımızı burada görsün ve utansınlar. Malatya’da ev sahipliği yapıyoruz Suriyelilere. Malatyalı hemşerilerimin hepsine teşekkür ediyorum. İnci, Malatya’da doğmuş ve adı gibi bir evlat" diye konuştu.