Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki büyük aşiretlerden Bucak ailesinin lideri konumunda olan eski milletvekillerinden Sedat Edip Bucak kardeşine destek olmak amacıyla Siverek’e geldi.
Siverek eski Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilleri seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday olarak seçimlere girecek. Sabah saatlerinde havaalanına giden binlerce kişi eski milletvekili Sedat Edip Bucak ve Cumhuriyet Halk Partisinden aday olan Ali Murat Bucak’ı davul zurna eşliğinde kurbanlar keserek karşıladı.
Sedat Edip Bucak ve kardeşi Ali Murat Bucak sevgi seli ile karşılanarak Siverek ilçesine doğru kalabalık araç konvoyu eşliğinde hareket etti.
Sedat Edip Bucak ve kardeşi Ali Murat Bucak yıllardır Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti ilçe binası olarak kullanılan bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi tabelası asılan Hürriyet caddesindeki parti binasına gelerek yakınları ve vatandaşların hayırlı olsun mesajlarını ve tebriklerini kabul etti.
Sedat Edip Bucak’ın kardeşine destek için aşiretin diğer ileri gelenleriyle önümüzdeki günlerde toplantı yapıp destek isteyeceği belirtildi.
Bu arada Bucak aşiretinden eski Şanlıurfaspor Başkanı Fatih Mehmet Bucak’ın da bağımsız aday olduğu belirtildi.