Adıyaman Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu öğrencileri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde açtıkları sergiyle ‘Kadına Şiddete Hayır’ dediler.
Öğrenciler, çeşitli karikatürler, karton üzerine yazılmış sözlerle ve çadır tarzı bir beze renkli boyalar kullanıp kendi el baskılarıyla yaptıkları resimleri sergileyerek kadına yönelik şiddeti kendi bakış açılarıyla sembolik bir şekilde protesto etti. Ayrıca öğrenciler Özgecan Arslan’ı da anarak ‘Kadına Şiddete Hayır’ dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlik ile toplumun önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddete son vermek için farkındalık oluşturmak amaçlandı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yanı sıra Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir’in de destek verdiği kampanyaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.
İlk el baskısını Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü yaptı. Daha sonra kısa bir değerlendirme de bulunan Prof. Dr. Gönüllü topluluk üyesi öğrencilerin anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.
Prof. Dr. Gönüllü, şöyle konuştu:
“Bizler birer eğitimci olarak gençlerimize sorunları şiddete başvurmadan çözmenin yollarını öğretmeliyiz. Ailenin gençlerin gelecek kuşaklara aydınlık bireyler olarak ulaşmasında önemli bir işlevi olduğu gibi biz eğitimcilerin de önemli görevleri vardır. Bu bağlamda eğitimcilerin değişime açık, duyarlılığı yüksek ve yenilikçi olmaları gerekmektedir.”