Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı adayları bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı vererek 15 Şubat Pazar günü yapılacak olan olağan kongrenin hayırlara vesile olmasını dilediler.
15 Şubat Pazar günü saat 11.00’de Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenecek MHP Adıyaman İl Başkanlığı 11. Olağan kongresiyle ilgili MHP Adıyaman İl Başkanlık binasında yapılan basın toplantısına, MHP Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, MHP Adıyaman İl Başkan Adaylarından Ömer Erüst, Ahmet Kara, Hüseyin Özgü ve İbrahim Halil Gönder’i temsilen Mahmut Bereket bir araya geldi.
Düzenlenen basın toplantısında konuyla alakalı açıklamalarda bulunan MHP Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, “İnşallah 15 Şubat Pazar günü partimizin 11. Olağan kongresini gerçekleştireceğiz. Bir birinden değerli 4 arkadaşımızla beraber sizlerin karşısındayız. Biraz önce oy pusulalarımızın rengini belirledik. Birlik beraberlik içerisinde her ne kadar 4 aday isek de kongrede, 4 aday olsa da, biz bir ailenin şerefli, mensuplarıyız. Bizim ayrımız gayrımız yok. Bunun dışında her hangi bir dargınlık, kırgınlık olmayacak, olması da asla söz konusu değil. Bizim adaylarımızın 4’ü de, kardeştir. Biz biriz, beraberiz, biz bir aileyiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan MHP Adıyaman İl Başkan Adayı Ahmet Kara ise, “Kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin istikrarı bu 4 adayın daha istikrarlı bir hale getire bilmesi için bizler iddialıyız. Her biri diğerinden daha değerlidir. Bu koltuğa bir arkadaşımız oturacaktır. O arkadaşımız kim olursa olsun hepimizi temsil edecektir ve hepimizin başkanı olacaktır.
Milliyetçi Hareket Partisinin bu süreçteki konumunu herkes dikkate alarak adımını atmalı düşünmeli. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi ülkenin omuriliğidir. Ülkenin vazgeçilmezidir, bugünlerde daha çok önem verilmesi gerekiyor. Bu koltuğa kim oturursa otursun biz onun emrindeyiz” dedi.
Daha sonra konuşan MHP Adıyaman İl Başkan Adayı Hüseyin Özgün ise, “Bu kongre birlik beraberlik ve partimizin çıtasını yükseltme zamanının geldiğini belirten bir kongre olacaktır. Biz 4 adayız ve bu bir yarıştır. Bu yarışta ülkücülükte 4 adayımızın bir birimizden farkı yoktur. Hepimizin kendimize göre ayrı ayrı değerleri vardır. Ayrıca ben benim dışımdaki, 3 aday kardeşime ben başarılar diliyorum kim kazanırsa kazansın biz 4’ümüz de kazananın arkasına önümüzü ilikleyip MHP’ye, ülkücülere hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra konuşan MHP Adıyaman İl Başkan Adayı Ömer Erüst ise, “Adıyaman’da, ilk defa 4 adayla kongreye gidiyoruz. Birilerinin beklentisi gibi bir birimize kırgınlık, kızgınlık içerisinde bir yarışmanın olacağı değil, tam tersi hizmette bir birimizle yarışacağımızı orada ifade edeceğiz. Kongre salonuna kol kola girdiğimiz gibi kazanan kim olursa olsun kazandıktan sonra 7 Haziran seçimlerine el birliğiyle, güç birliğiyle beraberce çalışacağımıza ben kendi şahsım adına söz veriyorum” şeklinde konuştu.