ANTALYA (İHA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yavuz Özcan Parkı’nda uygulayacağı proje kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD)
tahsis edilen büfenin de tahliyesine 1’inci İdare Mahkemesi 10 gün süre verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yavuz Özcan Parkı’nda uygulayacağı proje kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi’nin lokali ile birlikte ADD’ye tahsis edilen büfenin de tahliyesi istenmişti. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından 30 Aralık 2014 tarihli yazıyla park kenarındaki kaldırımda bulunan 5 numaralı standın tahliyesi talep edilmişti. Sabah saatlerinde tahliye edilmesi planlanan büfeler için park girişinde Çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem amaçlı görev aldı.
Tahliye işlemini gerçekleştirmek üzere Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından gelen görevliler ADD Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Daş’ın Antalya 1’nci İdare Mahkemesi’nden “Tahliye işleminin yürütmesinin durdurulmasına ve davalı iradenin savunması ve ara kararı ile cevabının alınması ve yeni bir kararın alınmasına kadar tahliyenin durdurulması ve davalı iradelere 10 gün süre tanınmasına” şeklindeki verdiği kararı göstermesinin ardından tahliye işlemi gerçekleştirilemedi.