UEFA’dan aldığı ceza neticesinde mali açıdan zor günler yaşayan Bursaspor’da taraftarlar mali genel kurul toplantısı yapılarak, Bursa halkının bilgilendirilmesini istedi.
Bursaspor’un taraftar grubu Teksas, düzenlediği basın toplantısında Bursaspor yönetiminden mali genel kurul toplantısı düzenlenmesini talep etti. Bursaspor’un bu yıl Avrupa kupalarına gidip gidememek gibi bir sorunu olduğunu söyleyen amigo Selim Kurtulan, "Bu yıl üçüncü de olsak, beşinci de olsak, şampiyon da olsak Avrupa kupalarına gidemiyoruz. Bu Bursasporlular ve Bursaslılar için büyük bir sıkıntı. Biz bu işlenen suçun ve Avrupa’ya gidemememizin nedenlerini öğrenmek istiyoruz" dedi.
“SUÇ KİMDE?”
Bursaspor taraftarı olarak bu hatanın kimde olduğunu öğrenmek istediklerini söyleyen Selim Kurtulan, “Kulübün 15-20 gün içerisinde mali genel kurul toplantısı düzenlemesini istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz Bursaspor’un çok borcu var ve 31 Ocak’a kadar ödenmesi gereken bir borç da var. Kulübe kimse destek de çıkmıyor. Mali kurul 3 yılda bir yapılıyor. Biz başkanımızdan mali kurul toplantısı yapmasını istiyoruz. Bir de UEFA’ya neden gidemiyoruz onun sebeplerini öğrenmek istiyoruz. Bu suç kimde? Erkan Körüstan yönetiminde mi, Recep Bey’in yönetiminde mi? Bir şehrin, bir taraftarın kaderiyle böyle oynanmaz. Takım üçüncü olacak beşinci olacak, futbolcular formalarını terletecekler ama sene sonunda para yüzünden Avrupa kupalarına gidemeyeceğiz. Bu işe bir anlam veremiyoruz. Bu yüzden bütün Bursaslılar, Bursasporlular olarak acil şekilde mali kongre istiyoruz” şeklinde konuştu.
“SUÇ TARAFTAR DA MI?"
İki başkanın da basın yoluyla ’suç bizde değil’ şeklinde demeç verdiğini hatırlatan Selim Kurtulan, “Bu işe kulübün muhasebecisi bile karıştı. ’Suç bizde değil’ dedi. Bu suç kimde? Taraftarda mı? Hakikaten işlemiş bir suç var. Biz 15-20 gün içerisinde yönetimimizin mali kongre yapmasını istiyoruz. Burada gelinsin, konuşulsun, tartışılsın, Bursaspor’un borcu kaç para? Neymiş? Ne ödenecek? 31 Ocak’a kadar da ödenecek bir para var. Bursalıların, Bursasporluların bu işe sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.
“KİMSE ÜÇ MAYMUNU OYNAMASIN”
UEFA’dan ceza gelmesine rağmen kimsenin sesini çıkarmadığından da yakınan Kurtulan, "Hiçbir şey olmamış gibi herkes susuyor. Divan susuyor. Divan Kurulu ne iş yapar? Divan Kurulu’nun çıkıp açıklama yapması lazım bu cezanın neden geldiğiyle ilgili. Ama herkes susuyor Bursa’da. Herkes saklanıyor. Herkes üç maymunu oynuyor. Lütfen kimse üç maymunu oynamasın. Bursa ve Bursaspor hepimizin. Herkes sahip çıksın. Kişiler, şahıslar mahkemeye vermesin Bursaspor başkanlarını. Kol kırılır yen içinde kalır. Herkes çıksın kongrede kimin neyi varsa konuşsun. Yazıktır, günahtır Bursalılara, Bursasporlulara. Yönetimimize çok teşekkür de ediyoruz. İyi bir takım kurdular. Bursaspor’u iyi bir takım yaptılar. Ama ne yazık ki, bu yıl derece de alamazsak seneye 3-4 oyuncumuz da gidecek. Maddi durum da zor. İnşallah iyi olur" dedi.