Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe merkezinde etkili olan kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu.
Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli ile birlikte denetimlerde bulunan Başkan Tekintaş, ilk olarak ilçede bulunan Ordu Üniversitesi Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Evi ile Ordu Devlet Hastanesi güzergahında incelemelerde bulundu. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür ederken, bir problem yaşamadıklarını belirttiler.
Başkan Tekintaş, önceliklerinin ana arterler olduğunu belirtirken, hastane yollarının sürekli açık kalması için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Başkan Tekintaş, hastane yollarında yaptığı incelemelerin ardından Altınordu ilçesinin önemli caddelerinden olan İsmet Paşa ve Sırrı Paşa Caddelerinde de incelemelerini sürdürdü.
İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Tekintaş, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verdiği raporlara göre hazırlıklarını önceden yaptıklarını, bugün gelinen noktada ana arterler başta olmak üzere yoğun olarak kullanılan sokak ve caddelerin kar temizliğinin yapıldığını ifade etti.
“HAZIRLIKLARIMIZI EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE YAPTIK”
“Öncelikle ben tüm çalışma ekiplerimize, Büyükşehir Belediyemize ve duyarlı olan halkımıza teşekkür ediyorum” diyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Bu çerçevede biz zaten yaklaşık 14 tane iş makinesi ve ekip olarak, tuzlama kamyonları ve 200 personelin gece gündüz seferber olduğu bir çalışmayı planladık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda özellikle hastane bölgelerini gezdik. Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Evi ve Ordu Devlet Hastanemizde her hangi bir şekilde ulaşımla ilgili bir problem bulunmamaktadır. Ana yollarımızın tuzlanması ve açılımdan sonra hedefimiz kaldırımların temizlenmesidir. Bu noktada ekiplerimiz guruplar halinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle hastane caddelerimizin kaldırımlarını temizliyoruz. Bunun devamında da rampa olan yolların temizliğini yapmaya devam edeceğiz. Yürüyüş problemi de olmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Tuzlamasıyla, çalışma ekipleriyle, araçlarımız ile hazırız. En kötü senaryoya göre hazır olmamız lazım, şuan itibariyle en kötü senaryoya göre hazırlıklarımız tamamdır. Bu sürede yaklaşık 7-8 saat içerisinde her şeyi normale çeviriyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan 140 temizlik personeli, 14 iş makinesi ve tuzlama ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.