Malezya Putra Üniversitesi’nden gelen 15 Malezyalı öğrenci, Atatürk Üniversitesi’nin misafiri oldu. Putra Üniversitesi Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinden oluşan öğrenciler, hocaları Prof. Dr. Âdem Kılıçman ve Doç Dr. Nur Azak Senü nezaretinde Atatürk Üniversitesi kampüsünü gezdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak’ı makamında ziyaret eden Malezyalı öğrenciler, Atatürk Üniversitesi’ni çok beğendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Malezya ile hem devlet olarak hem de üniversite olarak pek çok ortaklığın bulunduğunu belirterek, bu iş birliği ve ortaklıkların zamanla daha da artacağını belirtti. Rektör Koçak ayrıca, birçok Türk öğrencinin Malezya’da eğitim gördüğünü vurgulayarak, Atatürk Üniversitesi’nde de birçok Malezyalı öğrencinin bulunduğunu aktardı.
Ziyaret kapsamında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’ni de gezen Malezyalı öğrenciler, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer’i makamında ziyaret etti. Onganer öğrencilere, Atatürk Üniversitesi’nin, yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan bir üniversite olduğunu anımsattı. Atatürk Üniversitesi’nin en eski fakültelerinden biri olan Fen Fakültesi’ni dolaşan Malezyalı öğrenciler, özellikle Fizik,Biyoloji ve Matematik laboratuvarlarını gezdiler. Onganer, laboratuvarlar hakkında bilgiler vererek fakülteyi tanıttı.