Düzce’nin Akçakoca ilçesinde özel halk otobüsü işletmecileri, serbest kart kullanıcı sayısındaki artış ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle iş bırakma eylemi gerçekleştirerek, kontak kapattı.
Akçakoca’da özel halk otobüsü işletmecileri, sabah saatlerinden itibaren araçlara yolcu almadan otobüslerini belediye binası önüne çekerek iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. İş bırakma eylemine katılan özel halk otobüsü işletmecileri serbest kart uygulamasına tepki olduğunu ifade ettiler.
Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Bugüne kadar hiçbir tehdide boyun eğmedim bundan sonra da eğmem" dedi. Özel halk otobüsçülerinin iş bırakma eylemlerine karşı belediye olarak çaresiz olmadıklarını belirten Başkan Yemenici, hali hazırda sayısı 5 olan belediye otobüsüyle yolcuları mağdur etmeden hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.
Kendisi ilçe dışındayken yapılan bu eylemle ilgili olarak, "Düzce’de bir aracımız vardı onu geri çağırdık. Gerekirse Düzce Belediyesi’nden yeni otobüsler isteyerek taşıma hizmetini aksamadan veririz" şeklinde konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Bize sorma gereği duymadan, çözüm istenmeden, kendi kafalarına göre yapılan bu iş bırakmalara karşı gereken neyse onu da yaparız. Hiçbir zaman tehdide boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyiz" ifadelerini kullandı.