Şırnak’ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Artık batı ve çere illere hasta sevk etmeden birçok ameliyat Silopi Devlet Hastanesi’nde rahatlıkla yapılabiliyor.
Son yapılan ameliyat ile tek seviye omurga kanal darlığı ve sinir sıkışması rahatsızlığı bulunan 48 yaşındaki hasta Medine Abay, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İslam Çalışkan’ın cerrahi müdahalesi ile 24 saatte ayağa kalktı. Bel kayması sorunu yaşayan ve geçirdiği ameliyat ile ağrısından kurtulan 48 yaşındaki hasta Medine Abay ameliyatının başarılı geçtiğini ve ameliyattan çok memnun kaldığını ifade etti.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İslam Çalışkan, "Omurga kanalında darlık vardı. Aynı zamanda sinir sıkışması vardı. Bununla ilgili bacak ağrısı, kalça ağrısı, bel ağrısı mevcuttu. Hastamız birkaç merkezde ameliyat olmak için başvurmuş, tansiyonlar nedeniyle olamadı. Hastanemize başvurdu. Hazırlığını yaptık. Ameliyatını yaptık. Şuanda hastamız ameliyat sonrası ikinci gününde. Hemen ameliyat sonrası ayağa kaldırdık. Şikayetleri bacak ağrıları geçti. Şuanda takip ediyoruz" dedi.
Silopi Devlet Hastanesi Müdürü Sait Yalgatekin ise şunları söyledi:
"Silopi Devlet Hastanesi’nde bu gibi ameliyatlar yapılmaya başlandı. Bizim doktor arkadaşlarımızda özverili olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Genel sekreterlikte sağ olsun bu konuda yardımlarını bizden esirgemiyor. Tıbbi cihaz tıbbi malzeme konusunda her hangi bir eksiğimiz yok. Batıya nazaran batıdaki ne gibi ameliyatlar yapılıyorsa burada da yapılıyor. Bizim Silopili vatandaşlarımızın artık Batman, Diyarbakır, Mardin gibi yerlere gitmelerine gerek yok. O büyük ameliyatlar burada da yapılıyor. Silopi halkının sağlık sıhhati için her zaman seferber olacağız."