Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini vurgulayarak "Şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak en başta gelen milli görevimizdir" dedi.
Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Kılınç, milletin birlik ve beraberlik ruhu ile neler başarabileceğini bütün dünyaya gösteren Çanakkale destanının, sadece tarihe değil, gönüllere de kazındığını vurguladı.
İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusunun tüm dünyaya Çanakkale’den gösterdiğini aktaran Kılınç, şunları kaydetti: "Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de taht kurmuştur. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. ’Çanakkale geçilmez’ dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, canı kanı pahasına vatanını savunan şehitlerimizi, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi, cephelere sırtında cephane taşıyan cefakâr analarımızı, bacılarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum”