Samsun Bafra ilçesinde "Sevgiye Uzanan Eller" projesi toplantısı yapıldı.
Bafra Gençlik ve Spor Hizmetleri Sentetik Çim Sahası’nda düzenlenen programa Vali İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil tolum kuruluşları, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Bafra’da pilot okul olarak seçilen Dededağ ve Kemalpaşa Ortaokulu’nda bulunan 9-16 yaş grubu çocukları sokağın her türlü kötülüğünden, uyuşturucudan kurtarmak, bedensel ruhsal ve psikolojik durumlarını düzeltmek sosyal riski azaltmak amacıyla pilot bölge olarak seçilen Dededağ ve Kemalpaşa Ortaokulu öğrencilerine spor malzemeleri dağıtıldı. Dededağ Ortaokulu’ndan 82, Kemalpaşa Ortaokulu’ndan da 130 öğrenciye proje kapsamında halk oyunları, müzik, tiyatro, tekvando, voleybol, futbol kursları açıldı. Bu kurslara devam eden öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı.
Programda öğrenciler adına konuşan Kemalpaşa Ortaokulu’ndan Beyzanur Güney, "Spor insana bazı özel kişilikler kazandırır. Spor yapan insan ahlaklı ve terbiyeli olur. Her zaman doğruluktan vazgeçmez" dedi.
Öğrenci Beyzanur Güney konuşmasının ardından Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibini gösterisi ile devam eden programda konuşan Kaymakam Halis Arslan, “Çocuklarımızı sokakta bekleyen tehlikeler olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın üzerinde bazı ihmal ve istismar edecek kötü niyetli kişiler olduğunu biliyoruz. Onun için çocuklarımızı tehlikelerden her türlü kötü niyetlerden, art niyetli kişilerden korumak için anne ve babalarında desteğini alarak küçük bir suya biz bir taş attık bir halka oluştu. İnşallah bu sevgi halkası bu sevgi çemberi tüm Bafra’ya yayılacaktır. Ben ona inanıyorum” diye konuştu.
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben inanıyorum ki bu yavrularımız sporla uğraştıktan sonra mutlaka derslerini daha başarılı bir şekilde yapacaklar. Sokakta tehlikeler var. Onun için bu çocuklarımız hem sokağa sahip olacaklar hem sokakta olası olumsuzlukları bize iletecekler. Sokakta aklı beyni yerinde olan çocuklar olumsuz unsurları devreden çıkaracak. Onların beyinlerin girenleri de devre dışı bırakacağız. Adını bile anmaktan rahatsızlık duyduğumuz, ‘sentetik uyuşturucu’ tabir ettiğimiz bir takım olumsuzluklar var. Özellikle bu yavrularımız sporla uğraştıktan sonra onlarla meşgul olanları uyaracaklar, onlarla beraber olanları bize, emniyete haber verecekler ama başta kendileri sağlıklı olacak. Velilerimiz çocuklarımızın spor yapmalarına mutlaka fırsat versinler. Ama tek işleri de spor olmasın. Hem derslerine çalışsınlar hem spor yapsınlar.”
Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşlar tarafından alınan spor malzemeleri çocuklara verildi.