Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Salihli’de faaliyet gösteren günlük 100 bin ton kapasiteli süt ve süt ürünleri işletmesi ile zeytin işletmelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İşletme Müdürü Selim Ademoğlu ve Gıda Mühendisi Hızır Günaydın’dan işletme hakkında bilgi alan İl Müdürü Çebi, tesisin bölgede bulunan modern işletmeler arasında en güzel örneklerden biri olduğunu belirterek, “Modern kapasiteye sahip, istihdama olumlu katkı sunan ve kalite standartlarından ödün vermeyen bu tür işletmelerin artması, ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 oranında vermiş olduğumuz hibe destekleri ile her daim üreticilerimizin yanındayız” dedi.
Süt sektörünün genel durumu ve yapılabilecekler hakkında işletme sahipleri ile fikir alışverişinde bulunan Çebi, “5996 sayılı kanun gereğince süt ve süt ürünleri üreten iş yerlerine birtakım düzenlemeler getirildi. Kanun kapsamında belirtilen hükümler gereğince ve İl Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde gıda işletmelerinde daha sağlıklı ve güvenilir gıda üretilmesine yönelik önemli adımlar atılmış oldu. Yapılan bu düzenlemeler neticesinde sektör temsilcilerinin de katkısı ile daha kaliteli ve sağlıklı ürün elde etme yönündeki geçiş süreci, ilimizde sorunsuz bir şekilde atlatılmış oldu. Modernizasyon anlamında da Manisa olarak bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlimizde bu tür işletmelerin olması yaptığımız çalışmaların göstergesidir. Sektörün gelişmesi için tabi ki yapılması gereken daha çok fazla şey var. Hayvancılığın modern düzeyde yapılmaya başlandığı ilimizde süt ve süt ürünleri işletmelerinin önünü açmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Çebi, tesiste üretilen gıda ürünlerinin piyasada oldukça tercih edilen ürünler olduğunu ve bu durumun İlimizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Üretilen peynir çeşitleri ülkemiz genelinde oldukça iyi bilinen ürünlerdir. Tesisin özellikle tamamen el emeğiyle ürettiği yöresel bohça peyniri sadece ülkemizde değil dünya ülkeleri tarafından da talep edilmektedir. Sektörde marka olmayı başarmış firmamızı çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Tesis hakkında açıklamalarda bulunan İşletme Müdürü Selim Ademoğlu, sektörde 39, Salihli’de 4 yıldır faaliyette bulunduklarını söyledi. Ademoğlu şunları söyledi: “Gıda sektöründe var olup, ayakta durabilmek kolay bir iş değil. Firma olarak ürettiğimiz her ürünün arkasında güvenle duruyoruz. Bu durum kalite standartlarımızdan ödün vermeden, gıda güvenliği kapsamında uyguladığımız üretim prensibimiz sayesinde mümkün oluyor.”