Yerli ve yabancı, dünyanın seçkin markalarına ev sahipliği yapacak olan Ağaoğlu Maslak 1453’te ilk imzalar atıldı. Projeden 2013 yılında 2 kule satın alan Abduljawad Holding, dünyanın en büyük residence işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin bitim aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını söyledi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun en büyük projesi olan Maslak 1453, dünya devlerini İstanbul’da buluşturuyor. Maslak 1453’te 2 kulenin sahibi olan Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan ve dünyanın en önemli uluslararası residence markası The Ascott Limited ile anlaştı.
Maslak 1453’te gerçekleşen imza törenine katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Abduljawad Holding ile Türkiye arasında kapı açtıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Abduljawad Holding, Türkiye’de gezi olaylarının yaşandığı kaos döneminde bize, Türkiye’ye güvendi ve Maslak 1453 projesinde 200 milyon dolarlık yatırım yaptı. Hem bizi destekledi hem de Türkiye’ye güvenin bir simgesi oldu. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”
Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bitme aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını sözlerine ekledi.
Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kendileri iş ortağım olmalarının yanı sıra öncelikle kardeşim olduğunu söyleyebilirim. 17 Aralık sürecinde maddi-manevi açıdan sıkıntılı olduğum bir dönemde Yeniköy’deki projeme 80 milyon dolar göndererek ortak olu.”
Maslak 1453 projesinin dünyanın en büyük mix projelerinden biri olduğunu belirten Ağaoğlu, “Maslak 1453 tasarımı, konsepti, inşaat teknolojisiyle farklı bir proje. Ascott gibi sadece gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan bir dünya devinin Türkiye’deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli.”
Maslak 1453 projesi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, “Bugünkü toplantımız Abduljawad Holding’in Maslak 1453 projesindeki kule yatırımlarından birinin dünyanın en büyük residence işletmecisi olan The Ascott Limited’e kiralanması üzerine. Maslak 1453 projesinde Türkiye’de ve dünyada ilk’leri realize etmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda cadde konseptinin organize perakende uygulaması örneği ile Cadde 1453 de Türkiye’de bir ilk olacak. İstanbul’un fethiyle uygun bir anlam ifade etmesi için caddenin uzunluğunu 1453 metrede bıraktık. 5000’e yakın konutun üçte ikisinden fazlası satıldı. Şu an da ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz”.
Rahvalı, “Hedefimiz burada Türkiye’de hatta dünyaya örnek olacak bir ticaret mekanını oluşturmak. Bunu büyük ölçüde şu anda başardığımızı hissediyoruz. Dünyanın en büyük marka sahibi ve fonları Türkiye’ye geliyor. Cadde 1453’te yerli - yabancı dünya markalarının konumlandırılmasıyla hem toplum hem de burada yaşayanlar için bir fırsat sunmuş olacağız.”
Maslak 1453’ün nüfus yapısıyla ilgili de bilgi veren Rahvalı, “Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak.”
Rahvalı ‘marka’nın kalite ve ayrışmanın farkı olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle son verdi: “Ağaoğlu’nun ilkesi ‘kazan kazan’dır. Gelecek markaların en yüksek kazancı elde edebilecekleri mekanı oluşturmak için kazan kazan ilkesi bizim için her zaman önemli olacak.”
Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdiklerinde ilk seçimlerinin Maslak 1453 projesi olduğunu söyleyen Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad: “Son üç yıldır birlikte çalışmalarımız kapsamında hem geleceğe parlak bir yatırım yapmış, hem de kıymetli bir kardeş kazanmış oldum. Öyle bir ilişki kurdum ki gelecekte başka ilişki ve yatırımlarla zenginleşecektir.”
Abduljawad, “Ascott ile ortaklığımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu proje İstanbul’un en önemli projelerin biri olacak. Bu fırsatı en baştan gördük ve bu çerçevede burada yaşayacak ve ziyaret edecek kişilere en iyi hizmeti götürmeye karar verdik. Ascott bu anlamda en deneyimli şirketlerden biri. Konut ve rezidans yönetimi yapıyorlar. İçinde bulunduğu projelere değer katıyorlar.”
Proje bittiğinde kendi operasyonlarını başlatacaklarını belirten Abduljawad, şirketleri hakkında da bilgi verdi: “Biz bir aile şirketiyiz ve aynı zamanda yatırım firmasıyız. Farklı sektörlerde farklı stratejik iş birliklerimiz var. İş ortamının elverişli olduğu, güçlü ekonomik rakamlarla desteklenen ülkelerde yatırım yapıyoruz. Amacımız yatırımlarımızı büyüterek daha fazla kàr elde etmek. Tüm ülkelerdeki fırsatları izliyoruz. Ascott da bu vizyonu bizimle paylaşıyor.”
Abduljawad Holding Yatırımlar Başkanı Zohair Alhariri, “Yerel pazar, bu ortaklıkla hem ziyaretçilere hem de ikamet edecek insanlara yüksek seviyede hizmet getirecek. Türkiye’ye yatırım yaptık; ekonomi ve siyasi politikaların uluslararası yatırımcılar için çekici olduğunu ve meyvelerini vereceğini düşünüyoruz” dedi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu iş ortaklarından Ali Demirhan Maslak 1453’ün dünyanın en büyük 3. projesi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Proje İstanbul’a çok ciddi bir marka değeri katacak. Türkiye’nin en büyük eksiği olan Türk markalarını yaratmamız lazım. Yıllarca Arap sermayesinin ülkemize girmesi için uğraştık. Sonunda bir noktaya geldik. Bildiğiniz gibi 2002 yılında Türkiye 1 milyar dolar için IMF kapılarında uğraşırken, Ağaoğlu ciddi bir katkı sağladı. Türk iş adamlarının önü açılır, gerekli mevzuatlar yerine getirilerse Körfez’den büyük paralar gelecek. Körfez ülkelerinden Türkiye’ye inanılmaz ilgi var. Türkiye’ye güveniyorlar, siyasi istikrara ve liderlere inanıyorlar.”
The Ascott Limited CEO’su Tony Soh, “Ağaoğlu ekibini bu kadar güzel bir projeyi İstanbul’da başlattıkları için öncelikle tebrik etmek isterim. Projenin tasarımı ve planlamasıyla çağdaş ve güzel bir yaşam için cennet niteliğinde olacağına inanıyorum. Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar, rezidanslar içinse önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın ilk 20 ekonomisinden birinin Türkiye olduğunu ifade edebiliriz. Ayrıca Türkiye’nin istikrarlı bir politika ortamı bulunuyor. Ülkenin finansal merkezi olarak İstanbul, operasyonel anlamda önemli bir yere sahip. İstanbul, genişleyen ağımızın yeni şehirlerinden biri” dedi.
Tony Soh sözlerine şöyle son verdi: “Abduljawad Holding’le birlikte dünya çapında rezidans servis hizmetini ilk defa Türkiye’ye getiriyoruz. Oyun, eğlence, yüzme havuzu, restoranlar, spor alanları, çocuk oyun alanları gibi farklı seçenekleri olacak. Her biri bireysel yaşam tarzlarına uygun olarak tasarlandı. 30 yıllık tecrübemize dayanarak söyleyebiliriz ki bu proje çok talep gören bir proje olacak”.